Le Beaujolais Nouveau est arrive!

Le Beaujolais Nouveau est arrive!

За Beaujolais Nouveau денят е винаги третият четвъртък на ноември. През 2012 г. посрещаме новото божоле на 15 ноември.

В четвъртък светът ще празнува една от най-веселите традиции - новата реколта на Beaujolais Nouveau със задължителната Le Beaujolais Nouveau est arrive! (Новото божоле дойде).

Успехът на Beaujolais Nouveau по света се дължи най-вече на Жорж Дюбьоф, топ производителят на областта Божоле, известен още като кралят на "Божолето". Той е най-големият производител на младото вино и неуморно го популяризира още от 1951 г.

Всички червени вина от Божоле са направени от 100% грозде от сорта гаме. Не можете да ги объркате, дори преди да сте ги опитали - свеж, сочен аромат, с апетитна киселинност, още преди да усетите плодовия полъх.

Beaujolais Nouveau 2012

"Гроздоберът през 2012 г. започна на 7 септември, и се възползвахме от отличните метеорологични условия. Качеството е много добро, отлично, но количеството не е достатъчно.

Докато добрите условия ни подсигуриха отлично зряло грозде, обемите за съжаление са твърде по-малки от миналата година. В момента сме в ситуация, при която търсенето надвишава предлагането, и срещаме затруднения да осигурим желаните от пазара количества в световен мащаб.

Общите характеристики за божоле нуво тази година са следните: Красив рубинено червен цвят с лилави оттенъци. Много приятни аромати, доминирани от аромати на червени горски плодове. На вкус изтънчено, свежо, плодово с добра структура и баланс", казва Жорж Дюбоф за реколта .

Как се сервира Божоле Нуво? Божоле е бутилирана свежест!

Винаги го охлаждайте. Поставете бутилката в хладилника само за няколко минути, докато се охлади на допир.

Експертите съветват да се консумира при температура между 13 - 16 С. Небцето ви ще бъде наградено с аромати на плодове и подправки.

Поставете бутилката в ледарка, сервирайте Божоле Нуво с леки ястия от месо и френски сирена.

Тагове: вино, божоле
#1 Meteora 15.11.2012 в 16:15:56

Това вино "лежи на сухи лаври". Не е кой-знае какво. Тук, при вината, наистина можем да приложим принципа "Изберете българското". А аз бих допълнил: и домашното.

#2 паяка 15.11.2012 в 16:29:24

от Хърсово например

#3 Meteora 15.11.2012 в 17:20:06

Паяче, Предпочитам от моето си. 33% Каберне совиньон, 33% Мускат отонел и 33% Памид. На 15 октомври съм го преточил в две бурета, 1 х 50 и 1 х 80 литра, на тиха ферментация. До началото на декември няма да го барна! Пък после вода няма да пийна дорде не свърши!

#4 паяка 15.11.2012 в 17:44:06

Метеора,Трендафил пита що слагаш мускат отонел в червеното вино, за аромат ли?

#9 Meteora 15.11.2012 в 21:34:14

http://www.youtube.com/watch?v=hjSj5lN5YAw Паяк, Поздрави за Трендафил!

#10 Meteora 15.11.2012 в 23:55:34

http://www.youtube.com/watch?v=rDZ1QzejZ78 Паяче, Кажи на Трендафил да си налее една чашка с високо стълбче и кръгло столче и да си пусне е те туйцък!

#11 паяка 16.11.2012 в 11:17:57

Опсаааа, Метеорчеее! Супер брассекция на първото парче! Изтанцувах си го седейки на стола, както прави горан Брегович. Отивам на второто. Мерси за поздравите!

#12 паяка 16.11.2012 в 11:21:08

Аеросмит

Новините

Най-четените