Александър Сано и Иво в кухнята на Happy

Вече официално си признаваме, че ни стана навик да се радваме на вкусна храна, приготвена ни от звезди. Облизахме пръсти след двустепенните HAPPY менюта на Драго Симеонов и Павел, Диляна Попова и Мария Силвестър и вече ни гони кръвожаден глад за още.

Няма проблем, защото в кухнята на HAPPY отново влизат познати лица, а грилът и страстите се нагорещяват от доминиращото мъжко присъствие.

Александър Сано може не само да пише музика като един от Братята Мангасариян и да стреля с пистолет като българския мафиот в хитовия италиански сериал "Гомор" - справя се не по-малко добре и в кухнята.

Този път на подкрепление му идва неговият син Иво - повелителят на тенис ракетата.

Задълженията в кухнята на HAPPY бързо са разпределени между двамата с помощта на главния готвач Александра.

Сано ще приготвя основното, а Иво - салатата. Двамата често се състезават на тенис корта, но сега между тях се оформя оспорвана битка и в кухнята - Сано е на мнение, че без да губи от качеството на „изработката", може да направи основното за по-малко от 60 секунди. Ами, да видим.

Под светлините на прожекторите отново е сьомгата.

Предния път Мария Силвестър я комбинира със спагети, но няма нужда да ви казваме, че и самостоятелна в компанията на гриловани зеленчуци не е по-малко съблазнителна за небцето.

Сано и HAPPY ни разкриват тайната на перфектно приготвената сьомга. На първо място е качеството на рибата. Тази в HAPPY се доставя охладена от Норвегия от най-големия производител в света - Марин Харвест. Зарежда се във всеки ресторант от веригата три пъти в седмицата, което гарантира, че е винаги прясна.

На второ място са подправките. Те са си цяла наука, но в случая Сано ни доказва, че понякога най-простото е и най-вкусното - черен пипер и сол.

Освен с подправки, в HAPPY рибата и месото се овкусяват с най-висококачествен зехтин Екстра върджин и лимонов сок - на всяка цена прясно изцеден.

Сано се оказва добър жонгльор и на грила - третото условие за добре приготвена сьомга. На скарата рибата трябва да се постави внимателно и да се изпече добре и от четирите страни. Сано гарнира сьомгата с гриловани зеленчуци, овкусени със същите подправки и лично подбрани и приети от главните готвачи на HAPPY - така се гарантира тяхното най-добро качество.

Е, готово е!

A post shared by Webcafe.bg (@webcafe.bg) on Feb 8, 2018 at 10:37am PST

Ще ви учудим, но в тази чиния са събрани храни от 3 държави - сьомга от Норвегия, картофи най-скъпия възможен сорт (Мона Лиза) от Франция и пресен черен пипер и шарен патладжан от Барселона.

При Иво нещата са далеч по-лесни с приготвянето на предястието - салата. Нарязването на зеленчуците той оставя на робот за рязане с гилотин - освен на качеството, HAPPY държат и на естетическия вид на ястията, затова всички зеленчуци и други продукти се режат автоматично - така те винаги са на еднакви парчета.

Ако когато ядете салата в HAPPY и се чудите какво я прави толкова вкусна и различна, отговорът е в дресингът. Това е марина, която HAPPY много рядко променят, защото държат на изпитаните традиции. Приготвя се отново със зехтин Екстра Върджин, прясно изцеден фреш лимон, чесън, розмарин, риган и сол.

Тайнично може и да ни се е струвало, че двама харизматични мъже като Сано и Иво няма да успеят да разкрият тайните в кухнята на HAPPY, но ето че пред нас стоят, не една, а две чинии, които ще опишем категорично така: блаженство.

Престъпление е да оставим нещо в чиниите...

Новините

Най-четените