Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Супа с три вида риба

Супа с три вида риба Снимка: Стоян Георгиев
Супа с три вида риба Снимка: Стоян Георгиев

Здравейте,

Началото на седмицата идва с ухания на морски дарове. Конкретно -  с рибена супа.

Ако предпочитате да я "подправите" и с малко морски бриз и солени пръски, малко ще ви позавиждаме.

А сега на работа.

Начин на приготвяне

Нарежете моркова, лука, картофите и целината на едро и ги сложете в тенджера със студена вода.

Рибените кости измийте и поставете в цедка, която да влезе в тенджерата или чист тензух и сварете всичко за 20 минути.

Извадете костите и ако има достатъчно месо по тях, го почистете, за да го сложите в супата.

Добавете виното и част от пресния девисил. Пригответе сместа за застройката. Настържете лимоновата кора и я смесете с разбитите жълтъци и киселото мляко.

Посолете, подправете с малко черен пипер и добавете ситно нарязан пресен девисил.

Оставете на стайна температура, за да не се пресече при смесването с топлата супа.

Нарежете рибните филета на едри кубчета, сложете в цедка и варете 20 минути.

Ако филето е много добре почистено, може и да го сложите директно в супата.

Ние варихме в цедка, за да може да почистим малките кости, които остават при филетирането.

Свалете рибата от котлона, разбъркайте и започнете бавно, на тънка струйка да наливате от бульона в купата с яйцата и млякото. Бъркайте непрекъснато, като в началото сипвате само по няколко капки бульон.

Когато температурата на застройката се поизравни с тази на супата, може да слагате по-голямо количество бульон. Иначе рискувате застройката да се пресече и да развали вида и вкуса на супата.

Яйчената смес изсипете в тенджерата при непрекъснато бъркане. Добавете още малко девисил и поднесете задължително с лимон.

Добър апетит.

Задоволи любопитството си по най-удобния начин - абонирай се за седмичния ни бюлетин с най-интересените статии.
 

Най-четените