Здравейте,
Може да сте далеч от екзотична дестинация, но нищо не пречи да си направите една интересна пица, в която ананасът е приятен и свеж акцент.
Начин на приготвяне
Разделете тестото на две и разстелете в 2 намаслени тавички за пица с диаметър 26 сантиметра.
Обелете ананаса, изрежете твърдата сърцевина и нарежете на много тънки колелца.
Нарежете моцарелата, а доматения сок овкусете със сол, черeн пипeр и 1 с.л. висококачествен зехтин.
Намажете тестото с доматения сок, отгоре разпределете накъсаната на парчета шунка, а между парчетата шунка подредете парченца ананас.
Покрийте с настърган пармезан и моцарела и запечете в предварително загрята до 250 градуса фурна за около 10 минути.
Добър апетит.
Малка корекция към рецептата. Моцарелата трябва да е озряла т.е да не е прязна както е дадена рецептата защото съдържа много вода. Така показаната на снимката пица ще се накваси здраво със вода веднага щом я сложим във фурната. Моцарелата за, която аз говоря е като нашия кашкавал, а тази на снимката е салатна моцарела. Както се казва ...just my 2 cents