Здравейте,
Лютите чушки са любима храна на много хора по света - не само на балканците като нас, но и на индийци, латиноамериканци, изобщо все страстни и пламенни натури.
Лютите чушки обаче са и изключително полезни.
Колкото са по-люти, толкова повече капсацин съдържат, а това вещество облекчава доста болки и помага срещу възпалителни процеси в организма.
Колкото са по-червени чушлетата, толкова са по-богати на бета-каротин (провитамин А), а съдърат и витамин С.
Толкова за здравето, сега вижте как се приготвя пестото.
Изпечете чушките.
Задушете ги за 5-10 минути и обелете.
Почистете от дръжките и семената.
Нарежете копъра и магданоза наситно.
Ако имате блендер, използвайте го и пасирайте всички продукти, като овкусите със сол и черен пипер.
Налейте постепенно зехтина.
Пестото е изключително вкусно и не много люто.
Поднесете към месо, с брускети или като сос към предястия или ястия.
Потушете пламъка в хранопровода си с чаша вино.
Добър апетит:)