Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Песто от люти чушки

Песто от люти чушки Снимка: Стоян Георгиев

Здравейте,

Лютите чушки са любима храна на много хора по света - не само на балканците като нас, но и на индийци, латиноамериканци, изобщо все страстни и пламенни натури.

Лютите чушки обаче са и изключително полезни.

Колкото са по-люти, толкова повече капсацин съдържат, а това вещество облекчава доста болки и помага срещу възпалителни процеси в организма.

Колкото са по-червени чушлетата, толкова са по-богати на бета-каротин (провитамин А), а съдърат и витамин С.

Толкова за здравето, сега вижте как се приготвя пестото.

Изпечете чушките.

Задушете ги за 5-10 минути и обелете.

Почистете от дръжките и семената.

Нарежете копъра и магданоза наситно.

Ако имате блендер, използвайте го и пасирайте всички продукти, като овкусите със сол и черен пипер.

Налейте постепенно зехтина.

Пестото е изключително вкусно и не много люто.

Поднесете към месо, с брускети или като сос към предястия или ястия.

Потушете пламъка в хранопровода си с чаша вино.

Добър апетит:)

Задоволи любопитството си по най-удобния начин - абонирай се за седмичния ни бюлетин с най-интересените статии.
 

Най-четените