Свикнали сме леко да пренебрегваме яйцата и да ги смятаме за твърде скромен продукт.
Обикновено прибягваме до тях, ако искаме нещо наистина бързо за хапване, или още по-лошото - смятаме ги само за съставка за кексове и печива и нищо повече.
Само че с яйца можем да приготвим и истински кулинарни шедьоври.
Те търпят безброй експерименти с подправките, подхождат си чудесно с почти всеки зеленчук, за който се сетите, обичат се със сирената, независимо български или деликатесни, и позволяват безкрайни комбинации.
Още по-хубавото е, че няма нужда да правите компромис с бързината.
Повечето апетитни ястия с яйца се правят съвсем лесно и скоростно, без вкусът да страда от тази бързина. И така за нула време разполагаме с неустоимо предястие, засищащо основно или симпатично мезе за любимото ни питие.
В галерията ще видите осем идеи как скромните яйца да станат на невероятно ястие.