Свикнали сме да приемаме супите като типично зимно ястие, с което да се стоплим след мразовит ден.
През лятото също посягаме към тях под формата на разхлаждащи рецепти като таратор и гаспачо, но дори ни е леко странно да наречем таратора "супа". А какво да кажем за пролетта?
Всъщност именно сега се появява истинско изобилие от зеленчуци, подходящи за супи.
С настъпващата пролет щандовете се пълнят със спанак, лапад и коприва, с първите свежи тиквички и крехки моркови, с първите домати с истински сочен вкус.
Вече виждаме и зеления фасул, от който става както чудесна супа, така и свежда и семпла салата или бърза гарнитура към месо и риба.
Богатият избор от пресни зеленчуци е достатъчно вдъхновение да запретнем ръкави и да спретнем именно някоя супа. И понеже е пролет, тя или ще е лека и по-нискокалорична, или ще е засищаща, но ще замести вечерята.
Затова в галерията ще видите седем именно такива рецепти за пролетни супи.