Десетте най-богати геймъри в света

Светът на професионалното геймърство превърна едно обикновено хоби в чист спорт. Безброй са турнирите, състояли се през годините, които са дали възможност на редица геймъри да спечелят големи суми, само защото са добри на Dota 2 и StarCraft.

Играчите могат да се записват в съревноваващи се отбори, с потенциал да спечелят награди от милиони долари в някой от най-големите международни турнири.

"Звезди" като "Fatal1ty" Уендъл например са превърнали себе си в истински пълноценен бранд, продавайки всякакъв мърчандайз и увеличавайки печалбата си.

Може и да не видите тези геймъри във водещите новини на спортните сайтове скоро, но те са не по-малко атлети от останалите спортни състезатели.

В галерията има 10 истории на едни от най-богатите геймъри в света.

#4 Govedo13 13.10.2014 в 08:47:21

За мен е най смешно че пича от утуб събира много повече пари от играчите. Едните живеят като скотове в gamehouse и прекарват по 20 часа на ден работейки с отбора си ( комбинация от игране 12-14 часа, стратегия и фитнес няколко часа и специално хранене) , докато другия си чеше мадите и качва клипчета докато си прави кефа.

#5 mirrorex 25.06.2016 в 14:13:23

Ей ги моите идоли. Магьосници! Аз играя игри от 20 години и съм изкарал 20тина лева има няма

Новините

Най-четените