Как се казваше този филм?

Има една романтична комедия, която все дават в автобусите между София и Варна. Опитвате се да се сетите как се казва и...не става. В него една руса мацка, която е много опърничава, но е продуцентка на предаване, си пада по героя на Джерард Бътлър - мъжкар и водещ на предаване за жените.

Това описание обаче не помага на приятелите ви да се сетят за кой филм става дума, то вече имате нов помощник.

Whatismymovie е интелигентна търсачка, която използва нова технология, за да открие филма, който ви се гледа. Технологията анализира видеопоток в реално време, за да идентифициран над хиляда идеи.

Сайтът е разработен от финладски технологичен екип, според който това е първата търсачка, в която можете да намерите филм по описание, дори и да не се сещате за името му.

Компанията Valossa от университета Оулу във Финландия е получила 650 хиляди долара от инвеститори, за да създаде whatismymovie.com - търсачка за видеа, която допуска гъвкаво и многословно описание на филмите. То прави за видеата онова, което Shazam за песните.

Технологията анализира видеопоток в реално време, за да идентифицира над хиляда идеи (за място, предмети, хора), от всяка услуга за видеострийминг, което позволява автоматично извеждане на филм според описание, а не по-заглавие. След като напишете описанието си в търсачката, тя анализира вариантите и ви предлага няколко предложения. Може да попитане например за филм с „Шон Конъри в червени гащи" или „Научнофантастични филми за космоса с лазерни пистолети", или „Истууд пази президента", или „Комедия в Хавай". Търсачката идентифицира вариантите, които отговарят на търсенето ви и ви предлага заглавия.

Към момента сайтът разполага с база данни за 45 000 англоезични филма. Все още е в период на развитие и тестове, но ако потърсите Шон Конъри с червени панталони, ще получите 30 резултата.

Новините

Най-четените