Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Драго Симеонов и Павел: Мъже в кухнята

Почти като в двама мъже и половина, само че тук главният герой е на 12 години. Павел - синът на Драго Симеонов влезе в кухнята на Happy, за да приготви прясно суши и за да ви покаже, че готвенето е като детска игра, стига да знаеш това-онова.

И така менюто е "Филаделфия тон", които Павел прави с риба тон, Филаделфия, краставици и сусам и "Норвежка гора" - пушена сьомга, Филаделфия и авокадо.

Най-важното при приготвянето на суши е да ползвате прясна, свежа и качествена риба.

Сьомгата, с която Павел работи, ресторанти HAPPY доставят охладена от Норвегия, благодарение на най-големия производител в света - Марин Харвест. Рибата тон идва пак охладена от Гърция.

Другата много важна съставка за всяко уважаващо себе си суши е оризът. В Happy ползват висококачествен японски сорт ориз с къси зърна. Името му е "ХАРУКА".

На Павел дори не му се налага да чака и или да го вари сам. Грабва нужното количество прясно сварен ориз, който специална машина в суши кухнята на ресторанта подготвя.

Подобни машини се ползват само в най-добрите ресторанти по света. Това оборудване гарантира, че оризът във всяко ролце суши е сготвен идеално- при точната температура, вода и време за подготовка.

Урамаки, известни още като "обърнати" ролца, представляват средно по големина ролце суши с два или повече вида пълнеж. Урамаки се различава от другите видове маки по това, че оризът е от външната страна, а листът нори е отвътре.

Ако не обичате водорасли, можете да изберете друг тип суши - със соева хартия. Розовата е с аромат на рози, а оранжеватa с аромат на паприка.

Друга много важна добавка е  Уасабито - паста от японски хрян със силен пaрлив вкус, който се усеща повече в аромата.

И накрая стигаме до маринования джиджифил, който служи за изчистване на вкусовите рецептори. Консумира се след всеки различен вид суши, за да "рестартирате" и да не смесвате вкусовете на многообразните типове ролца. Така следващия вид суши може да се усети по-добре.

До днес Павел бе специализирал само в яденето на суши, а не в неговото приготвяне. Въпреки това се справи отлично. Драго обясни това с "късмета на начинаещия", но според шеф готвача Павел има нужната доза талант да приготвя вкусна храна.

Задоволи любопитството си по най-удобния начин - абонирай се за седмичния ни бюлетин с най-интересените статии.
 

Най-четените