В Webcafe.bg вече месец тестваме уреда на Philips, който пържи с въздух - Philips Airfryer. Започнахме плахо - с килограм пържени картофи. После се престрашихме и изпържихме много картофи и риба.
Какво са тестовете обаче, ако не измъчим уреда с някой и друг десерт. Подготвили сме ви два, като тази седмица започваме с
Бухтички със стафиди и извара
За 20 броя ще ви трябват:
500 г бяло брашно
1 ч.л. сода бикарбонат
2 ч.л. бакпулвер
½ ч.л. сол
60 г масло
4 с.л. мед
30 г коняк
250 мл газирана вода
200 г извара
1 ч.ч. стафиди
2 с.л. стопено масло за намазване
Следва същинската част:
1. Airfier се загрява на 200 ͦС.
2. Брашното се пресява със содата, бакпулвера и солта. Стрива се на трохи с маслото.
3. Медът се разбърква с коняка и газираната вода. Слага се изварата.
4. Течната смес се сипва в брашнената и бързо се оформя на мека топка. Слагат се стафидите. Отново се разбърква.
5. Върху добре набрашнен плот тестото се разстила с ръце на пласт с дебелина 1.5 см. И се нарязва на кръгчета.
6. Всяко кръгче се намазва със стопено масло и се слага в кошницата на Airfryer. Пържат се 6 мин.