Звезден топ 10: Изобретенията за 2015

Гласувайте за звезден топ 10 на 2015 в категория Изобретения и може да спечелите награди от Stella Artois & Webcafe.bg.

Изберете вашия фаворит за 2015 от анкетата или го напишете в коментар под статията или на страницата на Webcafe.bg във Facebook. Петима от участвалите ще спечелят по два красиви бокала, предоставени от екипа на Stella Artois. Тегленето на печелившите ще бъде в четвъртък, 17 декември.

Изобретенията винаги се появяват, за да променят рязко начина ни на живот и обикновено - да го опростят максимално. С развитието на технологиите всяка година се появяват все нови и нови устройства, които не сме си и представяли, че някога ще използваме.

Може би от тазгодишните технически иновации най-популярен е хавърбордът, за който мечтаем още от времето на филма „Завръщане в бъдещето".

Но освен него бяха измислени още хиляди неща, които не просто ни забавляват, но и облекчават всекидневието ни. От тиган, който ни учи да готвим, до бельо, устойчиво на менструация - вижте 10 от най-великите изобретения на годината, избрани от сп. Time.

Сега можете и вие да дадете своя глас за най-значимите технически иновации на годината - след вече гласувахте за любимите си песни и сериали в миналите анкети на Stella Artois и Webcafe.bg.

По-долу може да намерите списък на победителите от играта на Stella Artois u Webcafe.bg. Имената на печелившите са:Иван Ваклин, Валерий Йонов, Таня Николова-Дабуси, Евгени Маринов, Силвия Тодорова, Гергана Гучкова, Сергей Соколов, Павел Апостолов, Александра Терзиева, Хрисимир Христов, Милена Пеева-Георгиева, Антоанета Илиева, Мануела Геренова, Божидар Божков, Петър Бижев, Иван Стамболийски, Филип Алмишев, Елена Пенчева, Живко Гогаджов,Любомир Тодоров, Ана Попова, Тинка Митева, Евредика Терзиева, Радомир Георгиев, Лили Стойкова, Димитрина Христова, Иван Върбанов, Димитър Терзиев, Денис Георгиев, Марчо Минчев.

Powered by:

 

#1 e-mil 14.12.2015 в 20:22:13

Май сте наблъскали каквото ви падне за да имитирате количество. Само дето: - Тesla Model X не е изобретение, а развитие на съществуваща и работеща концепция. - Artiphon "Instrument 1" също не е нов, а отпреди 3 години. https://www.youtube.com/watch?v=2zOH2pQv1bE А това, дето сте написали за технологията на свирене е пълна глупост. Това е просто играчка. Свиренето на пиано, цигулка, барабани, китара и пр. се различава толкова много, че това по същество е различен инструмент, а не помагало за учене. - И Google Cardboard не е от тази година. Излезе миналото лято. - Drinkable Book - също от миналата година, а обявиха разработката предната 2013. https://www.youtube.com/watch?v=qYTif9F188E - "Интелигентният" тиган и той се появи миналата есен... доколкото тази глупост може да се нарече интелигентна. Всеки, който е готвил знае, че времето за приготвяне зависи най-вече от качеството на продуктите, а не от часовника. - При Safety Truck самото споменаване на Лео Бърнет трябваше да ви подсети, че това е реклама, а не изобретение. И въобще слагането на камери и екрани няма как да е откривателство - всеки е виждал кола с парктроник камера. То е същото. А ако излезете на шосето и погледнете мръсните камиони ще разберете защо това "изобретение" е непрактично и необосновано скъпо. Чудя се... за какво ползвате Интернет, ако не за да си проверявате информацията?

#2 Almiboy 15.12.2015 в 13:35:23

Електрическият автомобил Tesla Model X

#4 Шамито 15.12.2015 в 16:19:12

А бе лаф да става.Звезден топ.Много ниски станаха звездите.Майната му–да сме живи и здрави през 2016 та година.

#5 Мунчо 15.12.2015 в 17:45:41

И "хувърборда" на Лексус изобщо не е работещ. Това си беше чисто и просто рекламна анимация по случай "годишнината" от "Завръщане в бъдещето"!

#6 Дракон с кисело зеле 15.12.2015 в 18:20:37

"Хавърбордът" не е това, което е, доколкото това име беше възприето единствено за да се възползва компанията от популярността на "Завръщане в бъдещето". За електрическия автомобил "Тесла" знам от поне пет години, впрочем - инвестиционните посредници, за които работих и които ме излъгаха със заплатата през 2010, обсъждаха въпросната компания и разработките й доста усилено тогава. Не знам на какво ниво са били по онова време, но електрическият автомобил просто не е ново изобретение. Картонената виртуалност на "Гугъл" я видях за първи път поне преди една година. "Интелигентни" тигани съществуват още от преди раждането ми сигурно, даже вицове за тях си спомням. "Тефал, ти мислиш за всичко." За такива, които казват кога олиото е загряло, знам от преди да вляза в гимназията. Сега, голямата иновация да го вържеш със смартфона... Да не говорим, че идеята е наистина пълна глупост.

#11 gogadzhov 18.12.2015 в 13:23:47

Електрическият автомобил Tesla Model X

Новините

Най-четените