Кралят на финалите

Зинедин Зидан е кралят на финалите.

Французинът спечели 10-ия си трофей начело на Реал Мадрид, като девет от тях дойдоха след победа във финален мач. Десетият бе титлата в Примера от сезон 2016/17.

Първата купа, която французинът вдигна като треньор на „белия балет“ бе ушатата от Шампионската лига след победа над Атлетико Мадрид с дузпи в Милано.

Няколко месеца по-късно Реал победи Севиля с 3:2 за Суперкупата на УЕФА, а малко по-късно дойде и успеха над Кашима Антлърс във финала на Световното клубно първенство.

Дойде време и на титлата в Испания, която бе дублирана с опустошителната победа с 4:1 над Ювентус в Кардиф за втория пореден триумф в Шампионската лига.

Манчестър Юнайтед бе следващата жертва на Зидановия Реал в Суперкупата на Европа, а дни по-късно машината за победи Мадрид се справи и с Барселона за Суперкупата на Испания.

Не закъсня и втората победа на Световното клубно първенство, където този път бе победен Гремио.

Третият трофей от Шампионската лига бе вдигнат в Киев след онзи магически гол на Гарет Бейл и победата над Ливърпул.

Няколко дни по-късно Зидан се оттегли.

През март французинът се завърна на „Сантяго Бернабеу“, а в началото много се съмняваха дали ще може да повтори успехите си от първия период начело.

В първия си голям тест Зидан отново успя и след изпълнение на дузпи срещу Атлетико Мадрид, както при първия си трофей, французинът изведе Реал до успех за Суперкупата на Испания в Джеда.

9 от 9. Зизу е истинският крал на финалите.

Новините

Най-четените