Вертолейшън в ЦСКА

Рожденикът Христо Стоичков ще остане в историята не само с приноса си към българския и европейския футбол, но и с обогатяването на английския език с нова дума, която първо доби популярност в ЮАР - с известния на всички „вертолейшън". И до днес днешен само Стоичков знае, ако помни, точното значение на този термин, но според футболните специалисти, той е свързан с „въртенето на играчите на терена", но не в кръг.

За много от нас вертолейшън се превърна в думичка, която може да се използва при ситуации, изградени от хаос, допълнен с глупости - при действия и думи.

И собственикът на ЦСКА Димитър Борисов демонстрира, че тази нова дума неустоимо му приляга.

Феновете точно се зарадваха с утопията, че американската компания AEG има интерес към ЦСКА и той обясни, че няма такова нещо, всъщност собственикът на ЛА Галакси искал да строи стадион у нас. Нов, щото качеството на футбола ни така отхвръкна към небето, феновете скочиха в стотици пъти и стадионите вече не ги събират. И после Борисов обясни, че за ЦСКА няма нито една оферта.

„Всички го искат и всеки вика: „Вземи го ти", беше цитиран Борисов от вестник България днес. - Какви 14 милиона лева, никой не дава и 5 лева за ЦСКА."

След което обаче стигаме до уреда, който мери нахалството и Борисов и там скача високо. Както знаете, Павел Дочев, който е бивш треньор на ЦСКА има да взима от клуба 266 000 лева и неуспешно се опитва да си ги получи, дори и с помощта на съдия-изпълнител. Дочев чака повече от две години, а съдия-изпълнителят установил, че почти нищо на „Армията" не е на ЦСКА.

Според Борисов не се трупат лихви върху задълженията към Дочев и клубът нямало защо да бърза да му плаща... В БФС пак мълчат, но ако случаят стигне до УЕФА, което явно е неизбежно, тогава ще има разбързване и Борисов ще запее другата песничка. Което се оказва досадно повтаряща се картина в БГ футбола.

И това са изявите на Борисов от последните ден-два, а пролетния полусезон още не е започнал...

 

#1 Оня Дето Го Трият 08.02.2013 в 11:27:57

От кога чакам да закрият най-накрая червеното отборче, а те взривиха стадиона на Левски Няма справедливост в тоя живот - пълен вертолейшън

#2 Fedar 08.02.2013 в 13:01:23

Абе, Оня, те хубаво го взривиха стадиона, ама да не стане накрая българска работа, сещаш се, нали?! Че тогава голям сеир ще падне. Щото никой не разбра новият стадион как ще се финансира - казаха само, че нямало да взимат кредити, а щяли със собствени пари да го правят, ама какви са тия собствени пари и откъде ще ги вземат (след като допреди година обясняваха, че джобовете им били скъсани) не става ясно. На мен ми се чини, че Боко Ван Тиквен е силно замесен в цялата схема и стадионът ви ще го строим с моите и твоите пари, пък после Тиквоча да се бие в гърдите - "Ние строим магистрали, зали, стадиони". Само че да не се окаже, че са си направили сметката без кръчмаря, щото Боко след няколко месеца я го има, я не.

#3 23lies 08.02.2013 в 13:12:19

Ти не се притесняваи пари има

#4 Fedar 08.02.2013 в 13:18:58

Ами като има, що ви е срам да кажете откъде са, бе, завалии?! И то е ясно, че има, ама въпросът е дали ще има и след юни месец, щото май тоя новият стадион няма да е готов дотогава. А ти нали не си мислиш, че Тиквата ще е вечно на власт да ви обгрижва?! То верно, че сте отбор на всички власти и като нищо и новите да са същите, ама все пак не се знае. Ей така както се заигравате с всяка власт, така някой път ще излезнат много криви сметките, а дано да е сега!

#6 Оня Дето Го Трият 08.02.2013 в 20:09:39

Федар Отдавна бленувам да закрият целия български футбол и нямам нищо против с тоя стадион това да е началото. Е верно, почна се с моя Левски, но всеки трябва да жертва нещо от себе си

#7 Антикомунист 09.02.2013 в 14:36:22

Горкия педер Федар - комунист и цесекар...колко типично,дали някой се учудва на тази кръвосмесително-уродлива комбинация? Срам Педар,срам. Има 2 власти - комунистическата,която ви създаде и без която сте нищо след 1989 г(пребройте си титлите след тази сакрална година) и демократичната власт. Няма израз ВСИЧКИ ВЛАСТ миличък,няма такъв. Има болшевишки режим ,в който цъфтяхте и нормални пазарни отношения,като почти в целия свят в момента ,в които сте неуки,необразовани и изоставащи,като РусияКуба и Сев.Корея в съвременния свят.

Новините

Най-четените