Да местозастанеш удобно

Местозаставането е всичко, поне в българския футбол. Това става ясно от нелепите обяснения на рефера Георги Йорданов, който едва ли не се изкара инвалид, за да обясни, че не е видял ритника, с който Козмин Моци се опита да убие Стефан Николич от ЦСКА.

Напълно в духа и традициите си БФС наложи смехотворна санкция на бруталния румънец - наказание от 1 мач, което на практика той изтърпя в мача срещу Левски.

А от обясненията на Йорданов за ситуацията става ясно, че трябва да му се спрат правата за глупост и некадърно оправдаване. Как ви звучат следните обяснения от топрефер:

„...За съжаление не видях какво точно се случи в тази ситуация поради недобро местозаставане, лош визуален ъгъл (футболистът на ЦСКА Стефан Николич с гърба си закрива видимостта ми към инцидента) и моментно разконцентриране...".

Версията на Йорданов издиша на секундата, но в БФС са решили да му повярват, все пак истината винаги може да почака.

След като Йорданов не е местозастанал добре, то неговите колеги от съдийската бригада къде са били? Както стана ясно и те нищо не са видели. За гърба на Николич нямам думи - цял Моци с протегнат крак се е скрил зад него, а моментното разконцентриране сигурно се дължи на уникалната способност на Йорданов да спи с отворени очи. Или пък много го е напекло слънцето.

Каквото било било, но най-хубавото е, че подобни екземпляри като Моци никога не разочароват и съвсем скоро той ще изрита някой друг по същия начин или ще свърши някоя друга простотия. Защото при него това вече е правило, а не изключение. Тогава да видим кой къде ще местозастане и как ще му се е случило моментното разконцентриране.

И да лъжат не могат като хората.

#1 ангел лабов 11.04.2015 в 08:38:11

...ДЕЙСТВИТЕЛНО ПОЗИЦИЯТА НА СЪДИЯТА Е ВАЖНА ЗА ТОЧНОТО ОСЪЖДАНЕ НА СЪОТВЕТНА СИТУАЦИЯ...,НО ДОРИ САМО ПО ВИСОКО ВДИГНАТИЯ КРАК НА ВЪПРОСНИЯ СЪСТЕЗАТЕЛ СЛЕДВА ЧЕРВЕН КАРТОН...!!!...

Новините

Най-четените