Гонзо и казусът "Петев II"

Завръщането на Георги Иванов в Левски ще бъде белязано с някои знакови решения от самото начало, като бившият нападател умишлено вкарва себе си и клуба в трудни ситуации. Защото резултатът от тях ще е показателен за това дали той ще получи реалната власт в Левски или му е отредена роля на „бушон" - поредният, който трябва да изгърми насред кризата, в която е затънал клубът от „Герена".

Типичен пример за такова решение е желанието на Иванов да върне в Левски Ивайло Петев. Бившият треньор на Лудогорец преживя един от най-унизителните моменти в кариерата си, след като т.нар. „фенове" съблякоха синята му фланелка минути, след като беше представен като новият наставник на Левски. Сега Иванов обяви, че е говорил с него и чака завръщането на Петев в България, за да бъде изяснено всичко.

„Говорил съм и с тарторите на агитката. Ивайло е добър треньор, но не можем да говорим, че той е новият треньор, защото предстоят разговори, а и трябва да чуем неговото мнение", допълни Иванов.

Казусът „Петев II" ще е показателен за разпределението на силите в Левски при завръщането на Гонзо. Ако Петев откаже на Гонзо, което е напълно резонно с оглед на състоянието, в което се намира Левски, проблемите с парите, с УЕФА, размиването на властта, неясната роля на Тодор Батков и т.н, то Иванов ще стартира с фалстарт и ще трябва да демонстрира, че има резервен вариант на Петев.

От друга страна, ако Петев все пак приеме да рискува втора среща с „публиката" на Левски, то на практика Иванов залага авторитета си - за своята и работата на новия треньор. Защото ако „феновете" се вдигнат и срещу Иванов и не му дадат кредит на доверие, то ще е по-добре да не се правят опити клубът от „Герена" да бъде спасен. Просто няма да има смисъл.

Ситуацията при завръщането на Гонзо в Левски ще е много интересна, все още не се знае кой точно ще го подкрепи, а вкарването на Ивайло Петев в схемата допълнително вдига залозите. Дали Левски ще тръгне в някаква посока или ще продължи да затъва още е рано да се каже, но Иванов явно има намерение да започне бързо да разкрива отговорите.

Новините

Най-четените