Ще си тръгне ли Бербатов?

Дали звездата на Монако Димитър Бербатов ще остане в клуба и за следващия сезон? Това явно е въпрос, чийто отговор в момента е доста труден. Българинът записа силно представяне в Европа, но изявите във френския шампионат може би не бяха на нивото, което очакваше треньорския щаб на тима. И напълно логично треньорът на Монако Леонардо Жардим започна по-често да избира младия нападател Антони Мартиал пред Бербатов.

Голмайсторът, който дойде във Франция от Фулъм има договор до края на сезона, а от клуба вече изтече информация, че все още не на стартирали преговори за нов контракт. Миналата година българинът преподписа преди последния кръг във френския шампионат, но сега също е трудно да се правят прогнози какво точно ще се случи.

Агентът на Бербатов Емил Данчев обяви, че клиентът му няма намерение да напуска Монако, но решението е в ръцете на Жардим и неговите шефове.

Със сигурност Бербатов може да бъде много полезен на Монако и през следващия сезон - той има огромен опит и невероятен усет към гола, но този сезон се сблъска с неприятни контузии и болки в гърба, които може да се окажат хронични. Ако българинът успее да се справи с това, то Монако ще поднесе доста неприятни изненади, както във Франция, така и в Шампионската лига - все пак, класирането за турнира е задължително с оглед на показаното от Бербатов и компания през пролетта.

Или пък Жардим ще заложи на напълно нов модел при изграждането на тима и ще предпочете само млади играчи, разтоварвайки бюджета на клуба от заплатите на Бербатов и Рикардо Карвальо.

Времето за подобни решения дойде, така че съвсем скоро ще разберем какви ще са те.

Новините

Най-четените