И да паднем, и да бием - сами ще се затрием

Да си професионален боксьор в тежка категория е сред най-опасните професии в света. Понасяш удари, които биха убили на място обикновен човек. Застрашен си от куп неврологични заболявания заради мозъчните травми. И тренираш здраво, за да си сред най-добрите - в противен случай заработените пари няма да покрият дори здравните ти разноски.

Още по-сложно е за Кубрат Пулев - може би най-патриотично настроеният ни действащ спортист. Дори новите му ръкавици са в цветовете на трибагреника. А спечелените средства инвестира в боксова академия в София.

Въпреки това Кобрата редовно се превръща в емоционална изтривалка за всевъзможни форумни шампиони. Трудът и талантът му се зачеркват с лека ръка от хора, които не се затичват дори след автобуса, чудят се какъв вкус има боксовата круша и слагат ръкавици само когато им е студено.

„Каква беше тази пародия, онзи падна без да го ударят!?!“. „Ако нашият ще си помпа самочувствието и статистиката по тоя начин, пак ще го проснат на земята в някой по-сериозен мач“. „Абе Кобрата нали направи някаква фитнес зала? Що не вземе да я посещава от време на време? Доста се е поотпуснал“.

Ето такива неща ще прочете бедният Кубрат, ако случайно реши да се разходи из родното интернет пространство след победата си над Морис Харис. Но той вероятно вече е претръпнал след помията, последвала загубата му от Владимир Кличко миналия ноември.

Значи какво излиза - и да падне, и да бие, угодия няма. Ако спечели - съперникът му е жалък и всичко е нагласено. Ако падне (всъщност това се случи само веднъж) - много му знае устата и не е дорасъл за голям бокс.

Преди мача самият Пулев разясни ситуацията съвсем откровено и без увъртания - американецът не е от неговата класа, но стратегията за повторна атака на титлата стартира с няколко сигурни и лесни успеха. Стратегия, която за щастие изготвят професионалистите от „Зауерланд“  и треньорът Ули Вегнер, а не творчески колектив от виртуални експерти. А след 108-секундната си победа Кобрата призна, че срещу Кличко е допуснал сериозни грешки, които опитва да коригира.

Разбира се, критиката е свещено право на всеки. Хубаво обаче е тя да бъде предшествана от запознаване с базовите факти и внимателен техен анализ. В противен случай просто добавяме още няколко килобайта към информационния масив на омразата.

#2 Чичо Куре 06.12.2015 в 13:03:16

Да не се припозна в статията Алекси? Или както би казал Пауло Коелю - "Много си тъп, бе Саше!"

#3 Люба6а 06.12.2015 в 14:21:08

и още с първия коментар се показва нагледно що за ''професори-лайноядци'' има в чалгарийската кочина...Хамериканците трбеше да хвърлят бомбите не в Хирошима,а в кочината...хубав или не-друг от неговата класа няма-защо трябва да се оплюва този българин Кобрата?на кого бръкна в канчето,чия сметка източи...

#4 maznislav 06.12.2015 в 15:11:34

Каквото и да си говорим Кубрат има точно 3 сериозни битки - Кличко, Устинов и Димитренко. Всички други са били или много стари или далеч от световната класа.

#5 morski 06.12.2015 в 17:24:14

Каквото и да си говорим, нещастните нереализирани и комплексирани л@йномети винаги се дразнят на чуждите успехи,абе кавали за последните две години съм гледал 2 защити на световната титла на назобания украинец които наистина са пародии, относно срещата на Пулев това е нормален ход на нещата след загубата му.Ами Устинов и той ли е аматьор бе чикии нещастни, защо не се занимавате с нещо което разбирате пиене на ракия и бой на жени ами пишете тука за мъжки работи.

#8 Kosio 06.12.2015 в 19:08:43

Нашият трябваше да му играе без ръце на Харис.... но поне сега всички ветерани ще имат страх от Кобрата!

#9 тинчо 07.12.2015 в 00:00:49

Аз пък не разбирам защо трябва да харесвам някой щото се изживява като патриот. Бил много добър боксьор - ми хубаво, да е жив и здрав. Не знам си колко години се говореше за тоя мач с Кличко, и как онзи го е страх от нашия и не знам си кво. Заливаха ни със всевъзможни статии и никому ненужна информация кво бил казал, кво бил направил, кой с коя си лягал и т.н. И какво се случи накрая - нашия можеше да се гъкне още в първия рунд, онзи си го отупа като брашнян чувал, което пък щеше да си е ок, ако нашия беше мъж на място и беше спрял да плямпа простотии месеци наред след тоя голям бой, който изяде. Истината е, че за да се случва нещо хубаво в тая наша клета България трябва да си казваме истината, а тя е, че Пулев е надуто селско мекере с талант - нищо повече. Труди се пича - хубаво, много хора се трудим. Рискувал си здравето - ми това си е негов избор. Аз си рискувам живота всеки ден в моята професия, защото това си е мой избор. Разберете бе хора - правейки се, че уважаваме някой си, щото се бил трудил братче и бил голям патриот не го прави него по-малко леке, а просто прави нас по-големи комплексари.

#10 Spider 07.12.2015 в 14:11:09

Не съм отсвирил тотално Пулев след глупостите, които надрънка преди и след боя с Кличко само заради факта, че не се е продал, когато немците му оферираха да се бие за Германия. Боя с Морис си беше нормален бой, просто американеца беше в лоша форма и заслужено загуби.

#11 Люба6а 07.12.2015 в 14:26:47

Паяк,само този факт ,че не се е продал за Германия,красноречиво говори за БЪЛГАРИН!!! ми такива останаха ли?като почнеш от продажната комунистическа измет,която срина кочината,па до де стигнеш!!!Ей затова трябва поне да го уважаваме и да не го серем,че много по-насрани от него ви клецат от 44та...а че много плямпал-ами сигурно се е учил от мангалъ Али

#12 Spider 07.12.2015 в 14:54:29

Плямпането на Мохамед Али според мен е психологическа тактика, бях чел нещо подобно някъде (сега не ми се търсят източници, махмурлия съм). Плямпането на Кубрат Пулев беше глупост след глупост. Когато ще се биеш срещу световния шампион, не може да се държиш като откровен махленски гамен - особено ако носиш цветовете на цяла нация. След мача е разбираемо - защитна функция на психиката бяха приказките че "не уменията на Кубрат са виновни за загубата, а триковете на Кличко". Само че в един момент беше прекалено, поне за мен. Всичко хубаво за Пулев, за тебе бабе ти пожелавам учебник по български език, щото граматиката ти куца, все едно си тъп пакистанец с дванайсет деца.

#13 fleur 10.12.2015 в 03:16:48

Много плямпа Кубрат...

Новините

Най-четените