Зомбирането на феновете няма да замаже червените гафове

ЦСКА-София се провали във втори пореден мач от началото на българското първенство.

Пред 10 000 свои привърженици „червените" загубиха с 0:1 от шампиона Лудогорец, който беше излязъл с резервите и мислеше предимно за участието си в евротурнирите.

Елементарна грешка на Георги Китанов в началото на второто полувреме доведе до гола на Мисиджан и успеха за разградчани и макар че вече се изсипаха традиционните атаки срещу съдията, в ЦСКА трябва да се сърдят само на себе си за лошото начало на сезона.

За пореден път от „Армията" избързаха с гръмки обещания за титла и предпочетоха да се занимават със зомбиране на феновете срещу въображаеми врагове, вместо да запретнат ръкави да решат проблемите в собствения си отбор.

Серията победи в контролите заблуди мнозина, които забравиха старото правило, че който върви много успешно в подготовката, обикновено се срива още с първите официални мачове.

И така дойде началото срещу Славия, когато ЦСКА си припомни колко трудно вкарва голове и вместо очаквания разгром, стигна само до 1:1. За да дойде и снощният мач, в който Лудогорец най-сетне трябваше да бъде победен в шампионатна среща.

Трудно можем да си представим по-подходящ момент за победа над шампионите - за които Първа лига е на заден план, които все още не са във форма и продължават да играят по вялата инерция от пролетта и които излязоха без Моци, Дяков, Вандерсон, Марселиньо, Кешеру и Кафу.

Срещу резервите в зелено ЦСКА-София изнесе постна и безидейна продукция, започна с грубостите от първите минути и не създаде почти никакви чисти положения. Георги Китанов подари гола на Лудогорец, а по-късно Кевин Меркадо имаше глупостта да симулира, когато вече висеше с жълт картон, и логично беше изгонен.

Естествено, това не попречи на Стойчо Стоилов след мача да спази традицията и да се нахвърли върху съдията Ивайло Стоянов.

Сватбата не свири идеално мача, но и футболистите никак не го улесниха с непрестанните си грубости. А симулацията на Меркадо при втория му жълт картон беше очевидна и чест прави на рефера, че не я подмина компромисно, както са правили твърде много съдии на „Армията" през годините.

Че Стоянов не показа еднакъв критерий във всички ситуации и че можеше да бъде по-строг към футболистите на Лудогорец е вярно - но ако в ЦСКА се утешават с това, няма шанс да прогресират и въобще да се борят за титлата.

Истината е, че „армейците" направиха слаба селекция и не се подсилиха на нито един пост, а даже и бяха отслабени заради напускането на Петрус Бумал, Руи Педро и Арсенио Нунеш. В клуба все още имат възможност да се поправят с някои късни трансфери, но трябваше да са наясно, че от сегашния състав чудеса не могат да се очакват.

А с насъскването на публиката и лаенето по външни врагове могат да се замажат собствените гафове, но само до време. И то само пред най-зомбираните фенове.

#1 1Sion1 23.07.2017 в 15:47:16

Авторът е обсебен от омразата си към ЦСКА.До степен , в която състоянието може да се определи като патологично.Само той видя симулация при червеният картон вчера.Ситуация, в която двама футболисти играят тяло в тяло и единият губи равновесие.Нито имаше дузпа, нито червен картон.Само дето решението на съдията повлия в огромна степен върху развоя на мача.

#2 TheRock 23.07.2017 в 17:04:17

Това не е ЦСКА, това е Литекс с фланелки, ма които пише ЦСКА!

#3 1Sion1 23.07.2017 в 17:19:09

Дали е ЦСКА или не , определят феновете.10 000 от тях показаха ЦСКА ли е или не.Ако това беше Литекс щеше да участва в турнирите на УЕФА.Толкоз по въпроса.

#6 bludniq_sin 23.07.2017 в 20:50:42

Че Стоянов не показа еднакъв критерий във всички ситуации и че можеше да бъде по-строг към футболистите на Лудогорец е вярно - и ЗАЩО да е вярно? От къде правите тия изводи бе мама му стара - цопва нещо репортерчето, пише го за факт и не се аргументира ГРАМ. Смешник!!!

#7 bludniq_sin 23.07.2017 в 20:56:43

На промития червен мозък му дай да говори за купени съдии и припознаване! Смешници! От космоса се видя Каранга как се метна като риба на сухо в момента, в който усети рамото на защитника (Пластун ли беше не съм сигурен). Явно във водата дето пият на армията има уран щото едно време Литекс се противопоставяха много успешно и дори побеждаваха лудогорец а сега не им се получи и с резервите лудогорец контролираше изцяло мача през цялото време. А оня смешник с 10-те хиляди фенове (о БОЖЕ! 10 хиляди фенове за мач в началото на сезона срещу шампиона - тва ако не е подигравка не знам - че те старото цска във В група събираха повече фенове в началото на годината като спечелиха купата) та на оня смешник с 10те хиляди фенове да кажа - смешко тва, че оня недозастреляния казва, че сте цска не означава АБСОЛЮТНО нищо - самия той (или тия около него) си признаха - цска-софия е МАРКЕТИНГОВ ХОД НА ЛИТЕКС!!! Искали били да използват фенската маса (о БОже каква маса - 10 хил души на мач с шампиона и по 1000 души обикновено - ако не са мачовете с лудогорец левски и още 1-2 отбора средната им посещаемост ще е около 1000 души на мач) - ква е тая фенска маса - НА ДУМИ! Ама в двумилионна софия няма 25 хил фена от масата да напълнят стадиона! СМЕШНИ СТЕ!

#9 TheRock 24.07.2017 в 19:45:08

Да си привърженик на ЦСКА е диагноза. Но след последните събития, да останеш такъв е тежка шизофрения!

#11 TheRock 25.07.2017 в 20:22:04

Чикияр,пише се "медИцина" а не "медЕцина"! Това относно термините! Чорбарите сте болни хора

#13 gothic 25.07.2017 в 23:10:35

По същество? Истинският отбор се казва ЦСКА 1948....

#16 gothic 28.07.2017 в 11:52:05

Всичко, моето момче. Или поне има много повече общо с ЦСКА отколкото ловешкото образувание....

#18 gothic 29.07.2017 в 20:17:12

Губиш с една, момчето ми..... Пък и като добавем фен на кое недоразумение си....

#20 gothic 31.07.2017 в 12:29:27

Филмчето е само едно. И аз съм забавляващия се зрител. Не ми дреме за нито едно от двете /или колкото са там/ ЦСКА-та. Забавното е как навалицата подскача в защита на хибрида на Гриша Ганчев и Юлиян Инджов. Щото УЕФА - най-авторитетния източник за мен /и не само/ е категоричен - такъв отбор не е имало.....

Новините

Най-четените