Точният човек?!

Вчера бе обявено създаването на акционерно дружество "ЦСКА Възраждане", което има за цел да поеме управлението на най-успешния в исторически план български футболен клуб. Като председател на Съвета на директорите там фигурира името на Христо Стоичков.

Явно подкрепяната от правителството (чрез депутата Емил Димитров) инициатива разчита на харизмата на легендарната осмица като най-голям футболист на "червените" за всички времена да бъде публичното лице на промените на "Българска армия".

Дотук добре, но явно планът за участието на Стоичков в проекта включва на него да бъде предоставена цялата спортно-техническа власт, за което потвърди и изпълнителният директор Красимир Георгиев.

Също така трудно можем да си представим Камата с неговия характер да стои встрани и да се задоволи с по-скоро представителни функции.

Именно в този аспект планът изглежда твърде противоречиво, тъй като поне досегашната практика е показала, че макар Стоичков да можеше почти всичко на терена с топка в краката, то другите негови публични дейности не са се увенчавали с успех.

Ако оставим настрана съвместния му проект със споменатия Емил Димитров - юношеската академия към Чавдар (Етрополе), Камата се провали като треньор и като рекламно лице на една несъществуваща вече политическа партия, не остави никаква следа и като съветник в руския футболен клуб Ростов.

Неговото име е близко до сърцето на всеки червен запалянко, но господата, заели се със спасяването на ЦСКА, е добре да се замислят дали реалното участие на Стоичков в управлението ще бъде плюс или минус за тяхното начинание.

#1 Rodrigo Diaz de Vivar 24.08.2012 в 15:02:39

Що, ти дисертации ли очакваш да пише Стоичков като председател на Съвета на директорите? " ... включва на него да бъде предоставена цялата спортно-техническа власт, за което потвърди и изпълнителният директор Красимир Георгиев." Къде и кога го потвърди, и къде чу думата "цялата"? Това че е "председател на Съвета на директорите" не ти ли говори, че все пак има и други директори, не е само председателят? И ако Стоичков не е подходящ, кой да е? Красимир Георгиев от фирма "Централ 52" - хотелиерство и туристически услуги? Емил Зайчев - винарска изба "Тера Тангра"? Да предложим Цецка Цачева казвам аз, че е видна интелектуалка.

#2 beavis 24.08.2012 в 16:19:45

Не, бе, що, бе! Аз си мисля, че е много подходящ! Искрено ще се радвам да е "силният човек" в цеца, хихихихиххии

#4 Rodrigo Diaz de Vivar 24.08.2012 в 18:41:01

Така е Бичкия, ама аз напоследък, с течение на възрастта, а и откакто станах по-малко наивен, взех да се страхувам повече от хората, които използват главата си, но в точно определена посока, обикновено не тази в която мисля че е добре. По друг начин казано, умният безчестник ме плаши повече от псуващия и глуповат идеалист. Вторият ме разсмива, докато първия ми предизвиква отвращение. Предполагам, че ще ме разбереш, малко объркано го написах.

#7 ivorocket 28.08.2012 в 09:45:28

Здравейте ! Ще кажа само едно нещо по този въпрос ,не конкретно дали Стойчков е правилния човек или не за тази цел за която се създаде нещо което едва ли е ясно точно какво представлява като субект . Та следното което ще кажа е, че когато се стигне до инициативи за спасение на клубове нещата никога не приключват добре . От всичките тези изброени хора който се очаква да дават пари едва ли ще се бъркат с по няколко милиона за да ги наливат във футбол и отбор който има по-последни изнесени данни близо 20 милиона задължения към какво ли и кого ли не . Тези хора е било добре да бъдат привлечени преди време ,за да налеят свежи пари в клуба ,но ако тогава 4-5 милиона лева от няколко човека с техните фирми биха били страхотно нещо за развитието на клуба ,сега тези пари трябва да се умножат по 4-5 пъти за да се стабилизира същия този клуб . Както се забелязва в момента в който се установи какви са задълженията на клуба (истинските ) моментално се получи и дърпането и започна усукването с това кой колко и какво трябвали да поеме . За такава история народа отдавна си е казал думата че " Орташката кобила вълците я яли " . Почти 10 години този клуб се язди непрекъснато от хора който мислят за пари ,но как да ги вземат покрай клуба ,а не как да развият същия . Така и се намери човек в този клуб който да направи печелившо "предприятие " от него . Сега треньора Младенов се опитва да говори че феновете държали отбора . Ясно му е и на него че отбор не се прави от фенове ,а с пари и сериозни хора ,че на мач и 20 000 да дойдат все си е едно когато стане въпрос за плащане . А пък и фенове се печелят с нещо и то не е с призиви . Фенове се печелят със победи и победи и с нищо друго ,а за да има победи един клуб да се разчита на подкрепата на феновете като основно нещо са празни приказки на пазара. Това е все едно да искаш от хората ей така за едната идея да отидат и да гледат нещо непривлекателно и на всичко отгоре да си плащат за това . Това никъде по света го няма освен у нас . По цял сват феновете не се викат от телевизии и вестници. Да си призоваваш феновете да ходят на мач и да имаш претенцията на голям клуб са две взаимно изключващи се неща . Това го видяха всички и с националния отбор. Няма игра -няма фенове . Правило необоримо първо и единствено . Инициатвата която сега ще спасява ЦСКА съм убеден че ще се изроди и ако успее да направят нещо тези хора ще е за малко и в кратък период от време ще се разпръсне както всяко такова нещо . Разчита се че всички милеят за ЦСКА ,да това е вярно и добре ,но само до момента в който стане въпрос за големи пари и всякакви романтизми отиват на кино . Успех желая и дано по скоро или се оправят нещата или ще се отиде към нещото наистина лошо ,но досега избягвано със лъжи ,уговорки ,компромиси и какви ли не еквилибристики .Това не може да продължава вечно и дано края е благоприятен .

Новините

Най-четените