Докога с мълчанието?

Разследването на Европол за стотици уредени мачове в Европа набира сили и всеки ден на бял свят излизат нови данни за замесените отбори - от Англия до Унгария и обратно. И от самите клубове реакциите са повече от бързи - декларират съдействие на разследващите, осигуряват информация, футболните шефове на национално ниво също полагат усилия за максимално осветяване на всеки един съмнителен случай.

В същото време в далечна Австралия се разрази най-големия скандал в спортната история на страната и правителството повежда истинска война с употребата на допинг, уговарянето на спортни резултати и връзките с престъпния свят.

ВВС вече посочи, че и у нас е имало уговорени мачове. Но, както знаем, ВВС е „отявлен враг" на България, просто защото вади на бял свят неудобните за нашите управници факти - от Иван Славков до Георги Първанов. Със сигурност е въпрос на време и Борислав Михайлов да се впише в тази групичка.

Защото, както знаем от предишни серии, у нас уговорени мачове няма. Затова и БФС, клубовете, прокуратурата и МВР мълчат, няма за какво да говорят. Нали проверяваха, оказа се, че всичко е наред. Нали?

Новините

Най-четените