Големите имена преди Обертан: Тровене с алкохол, присъди и дебелеене

Все още звучи малко нереално новината, че бившият футболист на Манчестър Юнайтед и Нюкасъл Габриел Обертан подписа с Левски.

Някогашният голям талант на световния футбол ще демонстрира каква класа му е останала при гостувания на Верея, Септември и Етър, ще финтира крайния защитник на Витоша Бистрица и ще получава указания от Николай Митов-Жадното (ако той въобще остане треньор на Левски).

И всичко това Обертан ще прави редом до юношата на Барселона и ветеран от английската Висша лига Жорди Гомес, който вече играе за Левски и усвоява пръстовите жестове на Митов.

Естествено, Обертан и Гомес далеч не са първите гръмки имена, идвали в българското първенство. Те са само последните играчи в графата „Не е за вярване, че дойдоха да играят в България".

Предшествениците им бяха или авторитетни имена от недалечното минало, които сме наблюдавали в топ отбори, или водещи таланти от най-престижните футболни школи, някога някъде показвали далеч по-голям потенциал от нужния за българския футбол.

Едно кратко припомняне показва, че почти всички те се превърнаха в скъпи провали за българските си клубове, а някои останаха в паметта с изцепките си извън терена и с очевидното си нежелание да се държат като професионални футболисти.

В галерията проверяваме каква следа оставиха седем от тях в българската футболна (и не само) реалност.

Новините

Най-четените