Реваншът с Виктория беше сигнална лампа за Лудогорец

Очакваното събитие вече е факт: Лудогорец се завърна в групите на Шампионската лига и влезе в историята като първия български отбор, попадал два пъти в груповата фаза на турнира.

Постижението е историческо, а Шампионската лига отново идва в България, така че всякаква еуфория е оправдана. В Разград е време за празненства и тимът напълно си ги заслужи.

Покрай еуфорията обаче не бива да пропускаме случилото се в снощния мач.

Добре е в Разград да го анализират внимателно, за да им послужи като предупреждение за предстоящите по-тежки сблъсъци.

Макар че на моменти отново показа хубави неща и загатна потенциала си, снощи Лудогорец не игра добре, допусна доста грешки и достатъчно ясно показа слабостите си. Равният 2:2 на чешка земя е добър резултат, но до самия край тимът губеше с 1:2 и можеше да инкасира още голове.

През голяма част от времето изглеждаше, че Лудогорец ще загуби този мач. В отделни моменти - че може да го загуби с разлика, и то от един несъмнено по-слаб отбор.

Не може да се отрече, че в решаващи моменти помогна и съдията Майенко, който не отчете играта с ръка на Кафу преди гола на Мисиджан, а по-късно и тази на Паломино в наказателното поле на Лудогорец.

Защо се стигна дотам?

Ето няколко от основните поводи за притеснение, свързани с играта на Лудогорец в момента.

Все още има време по тях да се вземат мерки поне до средата на септември, когато започва груповата фаза.

#1 bludniq_sin 24.08.2016 в 11:28:40

Милене .. моето момче отново ще те скастря щото отново пишеш .. айде да не ги наречем глупости но си правиш изводи от грешния мач. Виж сега - ти май не си даваш сметка, че в ШЛ Лудогорец няма да се намира във фаза с директни елиминации както беше мачът срещу Виктория пилзен. Май не осъзнаваш и не си даваш сметка защо лудогорец игра така както игра снощи и защо се получи такъв мач. При директните елиминации се опитай да си представиш мача като две полувремена от 90 мин и може да успееш да направиш и правилен анализ, защото сега ти анализира само вторите 90 мин., без да взимаш предвид мачът в софия. По точките ти - 1) Преотстъпване на инициативата - ако си гледал участието на клуба в ШЛ и в ЛЕ то трябва да си наясно, че лудогорец не обича и избягва да отстъпва инициативата дори срещу отбори от ранга на реал мадрид и ливърпул, защото както самият ти отбеляза лудогорец не се справя добре в това да пази резултат. Но именно защото те излизат да се надиграват с всеки отбор когато са в груповата фаза на даден турнир можеш да си сигурен, че отстъпване на инициативата ще е крайна мярка при особени обстоятелства. 2) Да, лудогорец отстъпва като физика, но за момента компенсират с повратливост, техника и скорост - качества които не всички физически мощни отбори притежават. 3) Равностоен партньор на моци - и пластун и паломино имат качествата да бъдат съвсем равностойни на моци. Даже с оглед възрастта му трябва да се потърси и качествен наследник на позицията и ролята му в центъра на защитата. 4) Тук не даваш с примери колко план Б имат останалите отбори .. 5) Да - целта е едно стабилно представяне във времето и изграждане на отбор с манталитет да е ако не редовен, то поне чест участник в групите на един от двата турнира. Това не е лека задача особено предвид качеството на нашето родно първенство, но с правилна работа има шанс да се случи.

#2 vayk 24.08.2016 в 15:12:16

Трите най-слаби места в отбора са българските футболисти. Стоянов прави всеки мач поне по една груба грешка, Дяков също във всеки мач е на кантар дали да бъде изгонен. Минев е малко по-добре, но е вече на 36 години и е време да бъде заместен. Освен класен централен защитник, който да застане до Моци, на "Лудогорец" е вужен и класически централен нападател тип "таран", който да обира високите топки в пеналтерията на съперника. На практика отбора не може да разчита на центрирания, тъй като няма ръстови играчи и на практика този важен компонент в играта липсва. Със сигурност Анисе липсва много на отбора, Саша не е от неговата класа. Колкото до жребия - и в двата случая "Лудогорец" ще спечели, тъй като при вариант "невъзможни съперници", в София ще гастролират големи имена, а това значи солидни финансови постъпления от всякакво естество плюс голяма реклама за "Лудогорец". При по-лекия вариант отбора пък ще има шанс да подобри постижението си от първото класиране и шанс да продължи в ЛЕ напролет, което също ще е голям успех.

Новините

Най-четените