Колоездач спука гумите на линейка на "Дондуков"

Автомобил на Спешна помощ е останал със спукани гуми след спор на пътя с велосипедист в София.

Причината за инцидента се оказва паркирането на линейката върху велоалеята на бул. "Дондуков". Медицинският екип е повикан на адрес по сигнал за 19-годишно момче с диабет, изпаднало в криза, съобщава "24 часа".

Докато шофьорът чака пред входа на жилищната кооперация, до него се доближава велосипедист и настоява да премести линейката извън велоалеята.

Законът за движение по пътищата дава право на водачите на МПС със специален режим на движение да паркират или престояват дори в забранени зони и платна.

След като шофьорът от Спешна помощ отказва да се премести, велосипедистът е извадил нож и е нарязал гумите на автомобила, след което е напуснал мястото на инцидента.

Шофьорът е подал сигнал до МВР, но твърди, че никой не се е отзовал на повикването му. Това е наложило медицинският екип да отиде до районното управление на СДВР, за да даде показания.

#1 boian 09.06.2018 в 20:57:05

Мдаааа доста велоталибани се разпасаха напоследък.

#2 TheRock 09.06.2018 в 22:00:12

А шофьорът на линейката защо не му е спукал главата!? И да го закара в Пирогов!

#3 dedo adji 09.06.2018 в 22:46:36

Защото със спукана гума не може да го закара. Което не пречи само да му счупи главата, без да го кара никъде. Преди месец имаше статия за някои видове велосипедисти. ГТогава всички направиха автора за 2 стотинки. И аз не му простих, макар и с уговорката, че въпросът е незначителен. А той не бил.

Новините

Най-четените