Избраха лого за българското председателство на ЕС

Шевица, кирилица и българският трикольор са елементите, представени в логото, избрано за председателството на Европейския съюз през 2018 г.

Графичният знак е дело на художника Тодор Ангелиев и беше представен днес от вицепремиера в оставка Меглена Кунева и Любомир Иванов, който отговаря за подготовката на председателството.

Авторът ще получи награда в размер на 10 000 лв.

Конкурсът за лого се организира от Националния център по подготовката и провеждането на Българското председателство на Съвета на ЕС и стартира в Деня на народните будители - 1 ноември 2016 г. Крайният срок за подаването на документите бе 30 декември 2016 г., като бяха представени над 170 варианта за лого.

Избраният знак ще бъде използван за брандиране на всички събития, свързани с председателството на ЕС в България, включително на летищата, градовете-домакини, върху сувенири и подаръци.

#3 паяка 17.01.2017 в 14:29:56

Да си ги харчи с кеф тия 10 хил лева. Щом е успял да ги впечатли с това нищо, което е сътворил.

#9 7 17.01.2017 в 19:12:15

ОК, БГ-то е ясно в тоя проект- ама Европата къде е? Нещо цвят, елемент, подсказка- или да караме само на съпътстващия надпис?

#11 pixie 18.01.2017 в 08:55:49

В снощните новини по бнт авторът на въпросното лого обясни какви символи бил решил да използва за него и накрая се изцепи като каза, че буквите, означаващи, че става дума за България, били от латинската и от ГРЪЦКАТА!!!!!!!!!!!!!! азбуки. Само заради това изказване, би трябвало да му се изиска най-малкото да върне хонорара, дето го е гушнал. Иначе логото няма как да се хареса на всички. Не е нищо особено и, 7, много важно, че нямало намек за Европа в него.

#12 7 18.01.2017 в 10:19:30

" и, 7, много важно, че нямало намек за Европа в него." Ахъм, то е като да ти зададат тема за ролята на Британия във ВСВ, а ти да се отплеснеш по законите на Тюдорите... ПП Верно, не му отива да се изцепи така точно там и сега, иначе авторът принципно е прав, повечето от буквите на т.нар. "кирилица" са гръцки, вкл. Г-то. ОБАЧЕ- точно Б-то е чисто българско...мешана работа риш ли...

#14 deowin 18.01.2017 в 18:03:35

>Това и в MS Paint можем да си го "нарисуваме"!!! Ами нарисувайте го и приберете наградата като "можете". Сетих се за онази градска легенда, в която Тесла отива във фабрика на Форд, който има проблем с някакъв бойлер; Тесла оглежда, после драсва едно X с тебешир на определено място, а впечатленият Форд му казва да прати сметка; сметката е $10000, която Тесла обяснява като "$1 за тебешира и $9999 за знанието къде да драснеш тоя X". И вие така опростенчески се фокусирате върху тебешира, вместо върху опита и умението да знаеш къде да драснеш с него, защото арогантният лаик не може да осмисли необходимите за задачата знания и кадърност, и затова обръща внимание на най-повърхностното наблюдение - това на продукта от тях. Предполагам и в поредицата от бикове на Пикасо (https://www.wikiart.org/en/pablo-picasso/bull-study-1946) ти виждаш единствено драскулки с молив, дето и тригодишният ти син "може" да направи, но, за съжаление, за драскулките на сина ти никой няма да плати 7-8-цифрени суми. Да, има добра причина. Може би не е зле все пак да се замислиш каква е тя. А логото според мен си е съвсем уместно и изглежда професионално. Дали ми харесва няма никакво значение.

Новините

Най-четените