ПФ готови да съставят правителство

Патриотичният фронт би приел мандат за съставяне на правителство в рамките на този парламент. Това стана ясно след консултациите на Красимир Каракачанов и Валери Симеонов с президента.

Бил е обсъден и още един вариант - сегашното правителство да продължи работа до края на мандата си, но с друг премиер. Според mатриотите този парламент не е изчерпал потенциала си.

Според Каракачанов и Симеонов казаха за тях било по-добре да отидат на предсрочни избори, но избират политически отговорното поведение. Изводът им е вследствие на доброто им представяне на президентските избори.

Още във вторник президентът ще свика консултативен съвет по национална сигурност. На срещата с всички парламентарно представени партии, силови министри и служби ще бъде обсъдено предложението на Патриотичния фронт.

Според Симеонов в този парламент има необходимото мнозинство, а голямата част от министрите в него си вършат добре работата.

Ако то бъде прието, президентът би могъл да връчи третия си мандат на патриотите. ГЕРБ и БСП вече казаха, че ще върнат мандата.

До момента обаче Росен Плевнелиев не е дал индикации, че би дал мандата на ПФ.

Бойко Борисов каза, че ГЕРБ няма да подкрепят правителство на патриотите. Преди това Цветан Цветанов също  заяви в парламента, че няма как партия със 17 депутата да състави кабинет в рамките на този парламент, ако няма подкрепата на ГЕРБ и БСП. Според него на консултативния съвет ще се постигне съгласие около датата на изборите. Засега се коментира да са между 20 март и 2 април.

 

#1 Шамито 23.11.2016 в 15:32:33

Политически отговорно поведение разбирай икономическо отговорно поведение.Тези хора са дали икономически гаранции към част от бизнеса и трябва да ги спазят иначе им се пише лошо.Ако си мислите че Симеонов и котерия мислят за Вашето благоденствие -дълбоко грешите.Пък и още 2 години депутатстване няма да им се отрази зле.Съвпадение което би дало възможност за вдигане на мизата.Ей.Политическа курва да си на тези времена.Така се създават законни "трудови" активи при евентуална реституция.

Новините

Най-четените