Цачева поиска проверка от КПКОНПИ и Цацаров за новия си апартамент

Цецка Цачева сама иска от КПКОНПИ и главния прокурор Сотир Цацаров да направят проверка на новия й апартамент на ул. "Юрий Гагарин" в София.

Поводът министърът на правосъдието да поиска подобна проверка е скандалът, при който се оказа че тя, Цветан Цветанов, Вежди Рашидов и зам.-министърът на спорта са си купили жилища на ниски цени от строителна фирма "Артекс".

Цачева каза, че в петък сутрин с нарочено писмо на волеизявление е сезирала антикорупционната комисия, както и главния прокурор. Желанието й е да бъдат извършени проверки за придобития имот.

Освен това ще бъдат проследени средствата, с които е придобит апартаментът и дали има конфликт на интереси с фирмата продавач, дали има злоупотреба с власт и дали има нарушения на договорните отношения.

Цачева е дала и съгласие да бъде разкрита единствената банкова сметка, с която разполага. Тя подчерта, че не разполага с офшорни сметки, няма търговски дружества и няма свързани лица.

Ще настоява и резултатите от проверката да бъдат публично оповестени, но дотогава няма да коментира повече темата със закупените от депутати на ГЕРБ апартаменти.

Правосъдният министър подчерта, че цената, която е посочена, е за груб строеж и такава е посочена и в нотариалния акт на имота.

Преди дни Цветанов също каза, че няма от какво да се притеснява при проверка на закупуването на апартамент в блок "Летера".

"Апартаментът, който имам сега е разменен за два апартамента като квадратурата на тези два апартамента и разликата от 36 квадрата е доплатена.

Няма нищо, от което да се притеснявам, и всичко, което съм извършил, няма от какво да се притеснявам. Всичко е оформено и преведено по банков път, знаете че всяка банка, за да направи превод, трябва да попълни декларация за произхода.

Отговарям от уважение към вас, за да може всеки да е запознат и се надявам да се чуе от всички", каза Цветанов на въпроси по повод разследването на "Антикорупционен фонд".

Новините

Най-четените