Расистки побой над чужденец в София

Млад чернокож мъж е бил нападнат от неизвестни извършители по време на екскурзия в България. Инцидентът се е случил посред бял ден край Руски паметник в София.

Пострадалият се казва Окон Анянихи, живее в Лондон и е финансист по професия.

Пре бТВ той съобщава, че е нападнат от двама непознати мъже, докато се разхожда и разглежда столицата.

"Бях около Руски паметник и ме нападнаха в гръб. После един непознат ме удари наистина силно в лицето. Като дойдох на себе си, очите ми бяха замъглени - не виждах добре. Виждах мъгливо, че стои там. После отново ме приближи. Питах го - Какво не е наред? Защо ме удари? - Той просто продължи оттам, откъдето беше дошъл. Видях и втори човек. Не разбрах какво каза и извади малък джобен нож. Опита се да го отвори", казва той.

Анянихи е опитал да потърси помощ от минаващ наблизо таксиметров шофьор, който обаче е отказал да качи в колата си окървавения чужденец. Посочил му е единствено в каква посока да върви към спешния център на "Пирогов".

Пострадалият твърди, че е бил принуден да чака час и половина пред Шесто РПУ, преди да приемат сигнала му за физическо насилие. Причината: липспа на преводач.

Нападателите все още не са идентифицирани.

#1 tomys 18.05.2017 в 11:39:56

очакваме ръст на туристите след този случай

#2 hidden_in_the_shadows 18.05.2017 в 12:15:16

Тези нападения без причина по някаква причина никога не се случват нито на мен, нито на нормалните ми приятели. Нападан бива само Тошко Бабайта, Киро гребеца и Пешо Самбиста - случайност, не мисла.

#3 KingoftheROAD 18.05.2017 в 12:27:48

Сбъркали са го с някой ром.

#4 pixie 18.05.2017 в 12:51:28

hidden_in_the_shadows, ти черен ли си? И, ако обичаш дефинирай "нормален", че ми стана интересно. Иначе, с подобни изцепки нито туристи, нито инвеститори ще привлечем. А това, че в рпу-то нямало преводач и извършителите не били установени, не подлежи на коментар.

#5 Mitglied 555 18.05.2017 в 15:31:36

"А това, че в рпу-то нямало преводач и извършителите не били установени, не подлежи на коментар." -------------------------------------------------------------------------------- И в какъв точно смисъл "не подлежи на коментар"? Намекваш, че държавата ни е смотана и пак сме се изложили пред чужденците? Може би си въобразяваш, че ако на теб ти се случи подобна случка в Лондон, в местното РПУ на четвъртата минута ще се появи преводач, а на петата бобитата ще въведат извършителите, оковани в белезници? Хайде по-полека вече с тези "не подлежи на коментар" изцепки под път и над път. В никоя държава по света полицията не си дава особен зор в такива случаи.

#6 GETI 18.05.2017 в 15:57:56

и кво от това? постоянно има бити чужденци някъде по света. голяяяма новина. но..сега разбирам,че „побой над чужденец „ става расистки,когато чужденецът се окаже негър?! не може да са го били защото е финансист,тях няма за кво да ги бият ..имам познат(бял),който бе пребит от негри точно в Лондон,щото ги бил гледал.нищо не им направиха,а може и погледа му да е бил расистки специално този може да е спокоен,тук си имаме анти-БХК. иначе и в Америка бият афроамериканци.ако полицай набие черен както в САЩ ,тогава да ни обвиняват.. и на мен са ми отказвали такси от Руски Паметник до Пирогов... вероятно 2-3 дни това ще е новина- колко сме лоши българите!

#7 deowin 18.05.2017 в 17:16:47

>побой над чужденец „ става расистки,когато чужденецът се окаже негър?! не може да са го били защото е финансист Цветът на кожата е лесно наблюдаем, професията не е. Не че от тебе може да се очаква кой-знае колко смислено разсъждение, но има моменти, в които ръсиш чутовни глупости дори за изкукал пенсионер. >имам познат(бял),който бе пребит от негри точно в Лондон Ммх.. Много български пенсионери от малки градове, които са прекарали живота си в радиус 50км около родния Омуртаг, имат познати в Лондон, които ги пребиват негри с цел после да ги дават за пример.

#8 JB 18.05.2017 в 17:24:02

GETI, само не стана ясно, дали твоят познат (бял), не е финансист и дали също му е било отказано такси от the Russian monument до Pirogow Clinic в Лондон. За преводача сами се досещаме.

#9 pixie 18.05.2017 в 18:07:42

Mitglied 555, "Може би си въобразяваш, че ако на теб ти се случи подобна случка в Лондон, в местното РПУ на четвъртата минута ще се появи преводач" - Преводач може да не се появи на четвъртата минута, но ще е нормално, защото българският език не е международен като английския и не се предполага в лондонската полиция да го владеят. Тук бива поне един брой в рпу-то да поназнайва английски. В БГ английски се учи масово в училище от 1 до 12 клас и народът масово ходи по курсове. Че и претенции имат. Е? Никой не ти е казал, че държавата ни е смотана. Но пък защо да изпадаме в ситуации,в които да се излагаме пред чужденците? За сведение в един средно голям град в Португалия, продавачките на билети на автогарата говореха свободно английски, а един полицай, когото спрях да ме упъти, ми обясни как да стигна до мястото, което ми трябваше на перфектен английски. А дори не говоря за столицата Лисабон или за Порто. Може, ама не и при нас, нали?

#10 AlahAkbar 18.05.2017 в 19:14:54

Вчера възрастна жена, днес чужденец, сега чакам да пребият някой от гнъсните червени тролове тук, извиняващи случилото се. Вие гниди, сте точно за евразийския съюз! Там нали и официално вече може пияния мужик да налага жена си и който друг пожелае...

#11 dedo adji 18.05.2017 в 21:49:27

Аз пък, чакам да пребият едно прасе, маскирано с руския флаг. Не е изключено, по нашия край всеки Божи ден има по няколко пребити. Но когато битият е негър, това е новина. В интерес на истината, и аз съм сигурен, че са го били, заради цвета на кожата му. Когато бели бият негър, това е расизъм. Когато негри бият бял, това е борба за свобода. В наше време всеки българин има познати в Лондон. (или Манчестър, или Ливърпул) И някои от тях стават жертва на улични побойници, не само в Лондон, а и в дълбоко провинциалния Брадфорд. Но там, когато извършителите са негри, (или пакистанци) полицията и медиите не го съобщават, за да не предизвикат расови вълнения.

#12 dedo adji 18.05.2017 в 21:50:15

Кафенето, оправете си кирилизатора.

#13 AlahAkbar 18.05.2017 в 22:54:20

Смрадливият дедик, ти не си за бой, ти си директно за въжето. Като всички гнусари от твоята порода.

#14 Harry 20.05.2017 в 22:15:14

На всеки един бит чужденец у нас, се падат по 100 български баби по селата, пребити, изнасилени, заклани, душени, окървавени, за да ги ограбят едни цигани, и като кажа че са цигани, веднага съм заклеймяван като расист и фашист. Но така им се пада, защото те са от комунистическо време, и само пречат на евро-атлантическите ценности!

Новините

Най-четените