Пълнени чували

Да изнесеш десетки пълнени с пари чували се оказа лесна работа - в 2014-та година, в държава от Европейския съюз, която уж има Централна банка със звено „Банков надзор", правителство и финансовото разузнаване към ДАНС. Да източиш едни милиарди - и никой да не забележи.

Това е ужасяващо дежа вю от Виденовата зима, само че сега не са куфарчета, а направо чували. Ако наистина са излетели толкова много пари в брой, както се твърди, къде са митниците?

Една финансова пирамида се разпада заради челния сблъсък на нейните създатели с активното участие на държавата. За виновен е набеден Цветан Василев.  И както винаги, сметката ще платим ние, данъкоплатците.

Днес дори се разбра колко - 2 млрд. по сметки на финансовия министър.

Междувременно Делян Пеевски още не е коментирал ексклузивно за някоя агенция, политиците мятат заклинания един срещу друг, макар всички да имат заслугата за разрастването на КТБ от тройната коалиция насам, а БНБ им прехвърля отговорността, все едно, че управителят й Иван Искров не тръбеше, че системата е тип-топ и няма проблеми.

Държавата продължава да е с дълбоко затворени очи, защото било нетипично специализираните й органи да пращат хора да висят пред офисите на КТБ, а прокуратурата подгони с изоставане Цветан Василев - само за разпит, да не си помислите нещо друго.

Той очевидно ще бъде виновен за фалита на собствената му банка, но никой не обяснява как необезпечените кредити на банката нарастват от 2% на 65%.

От кредитните досиета на КТБ се губят и едни 3.5 милиарда лева, пред които 205-те милиона на Цветан Василев изглеждат смешна работа. А е направо трагикомично, защото точно същата сума правителството тихомълком предложи на ЕК за разрешение, за да финансира банковата система.

Финансовият министър Петър Чобанов призна, че държавният дълг ще нарасне неминуемо, за да бъдат спасени парите на хора.

Честито!

Ще се спасяваме от пладнешкия държавен обир с нашите пари. Докато чувалите с пари пак не полетят.

#2 Оня Дето Го Трият 11.07.2014 в 20:21:54

"...Финансовият министър Петър Чобанов призна, че държавният дълг ще нарасне неминуемо, за да бъдат спасени парите на хора...." Демек, платете си с ваши пари за да ви върнем вашите пари Абе къде са разните Бойчевци, Абдуктори, Фьодоровци и т.н. дето викаха на протестиращите против тия крадци "соросоиди"? Кой беше против това правителство и кой го поддържаше цяла година?

#3 Borracho 11.07.2014 в 20:35:32

Оня Дето Го Трият, Долу ръцете от Федар ве! Ти какво искаш? Да хванеш сифилис ли? Като патронът му Ленин ли? Имай малко себеуважение, и с пръчка не го пипай даже! Не е толкова заразно, като комунизма но пак си е доста заразно това!

#4 deowin 11.07.2014 в 20:42:56

Точно както в Animal Farm, свинете съвсем не са единствените виновни за тоталния морален крах на системата. Всички животни допринасят, било то с тъповато блеене на пропагандни лозунги, незаинтересована апатия, или погнусена пасивност. Всички. И вероятно, както се случва често, голяма част от хората, на които им е останала поне някаква сила, ще ги използват за да се откажат да участват в тази мерзка игра, емигрирайки. Защото тази страна изпива жизнената енергия на гражданите си, и в един момент или използваш последните останки от силите си да се погрижиш за себе си, или оставаш и ставаш скот. За съжаление в България тази участ е сигурна и е просто въпрос на време.

#5 boris 11.07.2014 в 21:25:31

Интернародно творчество Неизвестен (поне на мен) автор --------------------------------------------- Яжти, пийти и сирети, лебец в бобеца топнети, салатка нарижети и ракийца наточети. Яжти, пийти и сирети, тиливизора пуснети, гледайти, но ни мислети, вярвайти и съ чудети. Яжти, пийти и сирети, псувайти, но си сидети, кучитатата спасети, кучешки живот водети. Яжти, пийти и сирети, на дицата помогнети, есимесчи изпратети и наздравица вдигнети. Яжти, пийти и сирети, „Сделка или не“ ришети, есимесчи пак пратети за игра съ запишети. Яжти, пийти и сирети, чалга силно си пуснети, върху масата скочети и един гюбек фърлети. Яжти, пийти и сирети, яко, яко изпърдети и жината опънети. Кеф голям, нали? Кажети? Яжти, пийти и сирети, данъците си платети, кредитите си върнети и трудети съ, трудети. Яжти, пийти и сирети. Нямате пари! Ни щети? Ощи малко потърпети - само докато умрети

#6 pixie 11.07.2014 в 22:16:06

Не, бе, той е положителен герой, не се крие. Ще се върне от Виена, може и чувалчетата да върне, ама празни. Да не ви е Коледа. Ще обясни, ще се разберат с Йовчев, ама виж за парите...

#7 peet 12.07.2014 в 21:39:57

Този човек(от снимката)е кукла на конци и краищата на конците са извън България. Искров е същия. Те са дресирани да слушат господаря с камшика. И с бонбончето в другата ръка. Докато се подготвяше този обир, нас ни занимаваха с авиоотряд 28. В един филм на това му се викаше Канзаска врътка. Пак ни извъртяха.

#9 sim4o 13.07.2014 в 16:04:48

"Товарете портокалите в бурета Братя Карамазови" ... Помните от коя книга е текстът на телеграмата, нали?? А парите - товарете в чували .. ! Един мармот- в подземията на банката - е увивал банкнотите надлежно в станиол, а след това - ги е увивал в чували ... Подобна сцена, с банкови подземия, злато, и едни създания, прилични на мармоти имаше във филма "Хари Потър" - без съмнение , някой по-впечатлителен прокурор е гледал филма внимателно . Междувременно ... "Падна обвинението за изнасяне на милиони левове с чували от КТБ .. http://plovdivnews.net/index.php?option=com_content&view=article&id=50337%3A50337&catid=90%3Ainstitutions&Itemid=126 ...Обвинението за изнасяне на милиони с чували от Корпоративна търговска банка падна. Това стана ясно минути преди разглеждането на мярката за неотклонение на четиримата обвинени за източването на КТБ.. " Поздрави И по-малко филми за мармоти гледайте ...

#10 sim4o 13.07.2014 в 16:54:12

"Днес в групата от вестници които водят открита война срещу Цветан Василев-собственикът на Ботев се появи очернящ материал за вратарят на ''канарчетатата". Най-добрият футболист на Ботев за миналия сезон Адам Стаховяк след като категорично отказа да предаде жълто-черните и да премине на "Герена" бе грозно оплют от дребни мушици със сини душици. Според роднината на Емил Наков, 27 годишният поляк се е уплашил от конкуренцията на контузения Пламен Илиев и затова не вдигал телефона си на Гонзо за да приеме офертата на Левски. За послушните журналисти явно моралът е непознат и затова явно си обясняват отказът на Стаховяк със страхът,който е обзел душите им.За тяхно сведение ще им припомня,че феновете на ''канарчетата" избраха Стаховяк за футболист на сезона и с гордост носят закупените фланелки с неговото име.Благодарности към Адам затова,че не се остави да го манипулират и разсейват сини клакьори и агенти с техните оферти преди важните мачове на жълто-черните в Лига Европа с Либертас и Санкт Пьолтен. Не се продаде за 5-6 000 лева повече,като Веско Минев,който днес бе оплют и от феновете на сините.Моралът в БГ футбола има измерение в името на Иван Цветков,Мариян Огнянов,Йордан Христов и в това на Адам Стаховяк,които не си стегнаха багажа при първият финансов проблем и остават. За жалост това не е първата атака в групата от вестници към Ботев, към собственика на клуба и неговите футболисти. .."

#11 sim4o 13.07.2014 в 19:34:56

Оня Дето Го ....Демек, платете си с ваши пари за да ви върнем вашите пари Бесен ....Абе къде са разните .." ------------------------ Къде са разните Антипеевски Протестъри???????? Соросоидите Тъпи, които маршируваха след Йоло Денев по Цариградско .. уж заради Пеевски и Олигархията??? Тъй.....а толкова красиво го описа Искров-чувалите бяха толкоз кинематографичен детайл......Да погледнем сумата-200 мил лева. От 2011 до днес.Всъщност "оманците" "финализират" сделката 2011. "Плащат" на борсата уж 185 мил лева......Всъщност изобщо нещо платено ли е?КФН и БНБ де са бе? Де сте и вие бе - соросоиди??? Прокуратурата и соросоидите дали са забравили , откъде тръгват нещата срещу КТБ - едни фирми близки до един успял млад човек не искали да си връщат кредитите.. ... та тогава имаше и обвинение в убийство дето и то даде фира.. но пък след това какво се случи... Та какво става с тия фирми, ще си плащат ли кредитите сега? И какво става - ще реагирате ли?? Или чакате да видите Водачът На Бунта - Йоло Денев - накъде ще ви поведе?? И Сорос- какви опорни точки , ще ви пусне? Поздрави

#12 sim4o 13.07.2014 в 19:44:35

sim4o | 13.07.201419:34 Оня Дето Го ........Абе къде са разните .." ------------------------ Де сте и вие бе - соросоиди??? Водачът На Бунта - Йоло Денев - накъде ще ви поведе?? Да не съм голословен - ето ви и снимка- Йоло Денев , води соросоидния народ на Барикадите! http://www.dnevnik.bg/fotokonkursi/2013/08/09/2120035_natali_i_iolo/ За другата картина - един мармот тъпче банкноти в чували, в подземията на банка и после - ги завива със станиол ..уви, не успях да намеря фотография ... Извинете ме. Поздрави на йолоденевистите ...

Новините

Най-четените