Извинете, стойте си у вас

Уважаеми водачи на всякакви МПС, ще ви бъде ли така удобно да си стоите вкъщи, когато вали сняг, не че нещо, но може да бедствате неизвестно колко време на някоя магистрала, проход или второкласен път... Това е апел от министър, не от оракул.

Ясно е, че държавата няма пари за пътно почистване през зимния сезон, но нали точно с тази цел е създадена - да решава проблемите. А не да ни постави пред абсурдни дилеми или да моли за съчувствие, каквото изобщо не заслужава, понеже достатъчно много пъти е показвала, че е безчувствена.

Предстои актуализация на Бюджет 2014 и новият-стар министър Лиляна Павлова може със зъби и нокти да се бори за попълване на недостига в любимото разходно перо на премиера Борисов - пътищата. Защото молбите от телевизионния екран не освобождават от отговорност.

И без това въпросът е на живот и смърт, както видяхме при първия, неизменно злощастен снеговалеж, може и други институции да се включат в разрешаването му, например МВР, което да пуска предупредителни сирени за сняг.

Засега апелът на Лиляна Павлова няма как да предизвика нищо друго, освен възмущение сред шофьорите, които са и данъкоплатци. Не че перспективата да лежиш на дивата с чаша вино и книга не е прекрасна, напротив, но този художествен сюжет няма как да бъде разигран от половината население, а икономиката не може просто ей така да замръзне заради едната романтика.

Пределно ясно е, че снегът няма да спре никого, затова държавата по-добре да се размърда и да реши проблема, докато не е станало прекалено късно.

#1 puebloto 17.11.2014 в 02:34:19

ТОЯ МАЗЕН СВИНЧОК ,ПАК ЛИ СЕ ЗАВЪРНА???????? ЧАЛАГА Е,СТОЙТЕ СИ В КЪЩИ ,И НАГЪВАЙТЕ МАЗНИ ФИЛИИ ,ГЛЕДАЙТЕ ТИКВАТА НА МАЛКИЯ ЕКРАН,КАК ВИ СПАСЯВА ОТ ЛОШИТЕ........... ЕБАХТИ ОЛИГОФРЕНИТЕ

#2 TogopoB 17.11.2014 в 09:52:08

защо обръщате внимание на репликата, а не на факта, че има хора които не си сменят гумите по 4 години и карат с летните през декември ... после добавяме пияните и получаваме добра картинка ... жената казва: ако не сте подготвени за пътя не тръгвайте.

#3 mylestone 17.11.2014 в 09:59:26

Крайно време е, за подобни изцепки политиците ни да носят отговорност. Подобни "молби" и препоръки просто показват, че те не си вършат работата и че не могат да я свършат. Сещате се какво ще се случи с всеки, който отиде при шефа си и му заяви, че не е компетентен, и че не може да изпълни поставената му задача - Извинявай шефче, но това го дай на някой друг, а за мен измисли нещо по-леко.

#4 12324 17.11.2014 в 10:22:10

В САЩ като навали 2 пръста сняг и затварят всякакви обществени институции, явно ние сме по-богати от американците щом искаме пред всяка кола да върви снегорин и специално за нас някой да лови снежинките във въздуха за да можем да идем по-всяко време да пием ракия в съседното село!

#5 Гризли 17.11.2014 в 11:54:41

Предлагам ГЕРБ да забрани зимата със закон! Поне докато не оправят държавата... Както я оправиха предния път... От една седмица правителство и вече почнаха колосалните глупости! Пфу!

#6 Astarot 17.11.2014 в 12:40:24

В САЩ като завали 2 пръста сняг и затварят институциите? Във Флорида - вероятно Обаче, в Минесота, Мейн, Колорадо и прочее щати, където зимата си е по 5 месеца минимум, дълбоко се съмнявам да е така

#7 explorer 17.11.2014 в 12:59:13

Към автора и някои коментиращи: докато не започнат сериозни рестрикции към нарушителите на ЗДП ще си общуваме с подобни призиви. Каквито са ни колите, такива са и пътищата - имам предвид амортизирани и непригодни. Каквито са водачите на МПС, такива са и водачите на държавата - с малки изключения, не стават за нищо. Така че който се мъчи да печели от разделение, да си прочете още въднъж учебниците и да си преправи бизнес-плана или казано по нашенски, да си.....

#8 Xaoc 17.11.2014 в 17:26:11

Аз пък се учудвам как винаги отнякъде изпълзяват разни нищонеможещи и нищонеправещи хора и дават оценки без грам аргументи, точно като типични поддръжици на БСП. Първо прочети внимателно статията, после помисли и чак след това пиши коментари, но не с големи букви. Тук ако имаше модератори, такива коментари нямаше да има. Резултата от управлението на БСП+ДПС+Атака е напълно логичен - няма пари за нищо и за никой. И точно благодарение на тях ще бъде тежка зима за цяла България, но глупаците като explorer не мислят. Според тях държавния бюджет се планира за един ден. Като не разбирате, не коментирайте, за да не ставате смешни!

#9 Xaoc 17.11.2014 в 17:27:00

Имах в предвид Puebloto. Моя грешка.

#10 conscience 18.11.2014 в 09:00:49

Държавата (и фирмите, които работят с нея) много бързо ще се размърда, ако примерно авторът извади парите за почистване. Щото почистването не е някаква рутинна чиновническа работа, а изисква петрол, материали, тежки машини, дълги дежурства и доста километри на шофьори, механици - все хора дето работят не за да им казва някой да се размърдат, а за пари. Така че, освен ако нямаш идея откъде точно да се вземат парите, по добре не хаби ресурс за да описваш как на съвременния българин някой е длъжен да му осигури конфорт, който не може да си позволи.

Новините

Най-четените