Последни поръчки, моля

Докато премиерът Бойко Борисов обясняваше в Министерски съвет как от 1 март токът ще поевтинее с 8%, ЧЕЗ ще си ходи, а в ДКЕВР ще има гражданска квота, в екоминистерството тихомълком разрешиха ново строителство в Пирин.

Това беше предложението на община Банско за промяна в плана за управление на Национален парк "Пирин" - и то в обособената туристическа зона, заемаща 2.2% от парка.

Справедливи искания, би казала председателката на парламента Цецка Цачева, която тропна хорце с банскалии в подкрепа на новия кабинков лифт в Банско.

Вслушваме се в гласа на народа, ще вметне и вицепремиерът и МВР-шеф Цветан Цветанов, който също е на страната на банските граждани.

Така ще имаме европейско развитие и световна слава, ще каже премиерът Бойко Борисов, виден подкрепаджия на колкото се може, повече лифтове в Банско.

Строителство в Пирин е възможно сега само върху 2188 декара в зоната за строителство и сгради, а с решението на ВЕЕС вече е разрешено в зоната за туризъм, която е 8951 декара (заети от между 600 и 800 хиляди вековни дървета), казава от "За да остане природа в България".

Нямат време. Ако властта се гътне предсрочно, да са приключили с поръчките. "Последни поръчки, моля... - и носете сметките на който трябва да (ни) плати!"

В 18.30 пред Министерски съвет ще има протест в защита на Пирин. Моля, не пазете тишина.

#1 След час 19.02.2013 в 18:01:25

Какъв е проблемът да има втори лифт на Банско? Това, че ще осигури много работни места? Дали това е проблемът, защото доколкото знам сега там работят над 600 на граждански договор и това значи поне 1500 души, които всеки ден имат пари за хляб, за сметки. Или вторият лифт ще бетонира Пирин? Едва ли, защото ски зоната заема само 2% от цялата планина. А защо не погледнем малко на Запад, на където се стремим постоянно-... Къде има курорт, в който да се посттрои втори лифт е проблем... Хората строят изкуствени ски писти, но при нас дори още един лифт е проблем, въпреки че туристите чакат по 2 часа. Статията е много тенденциозна. Жалко... идеята за истинската журналистика е потънала някъде в парите на тези, които пишат.

#2 AlahAkbar 19.02.2013 в 19:01:49

Разликата г-н платен драскач, е начина по който се строи на запад от Калотина. На вас ако ви харесват бетонните гета на морето и в Банско, на други не им харесват. И не им трябват. Зарди говеда като вас, Цеко и банскалии и докато живеех в България ходех на ски в Австрия, а на море в Гърция. И не, не е по скъпо. Искате нищо да не остане от уникалната ни до скоро природа. Ненакрали се и ненаяли се ...

#3 Enigma 19.02.2013 в 22:31:27

След час и само минути е твоята слава, нищожество! Толко.....за платения драскач от първия коментар!

#5 Зеленото човече 20.02.2013 в 14:00:21

Абе, пак не сте разбрали. Това, което решиха вчера НЕ Е решение за строителство. Не ви ли е ясно или се правите на идиоти. Ще има проект, ще се подложи на екологична оценка, трябва още много, много стъпки. Стига повтаряхме думите на Тома Белев, че ми се повръща. Той що не протестира преди 5 години или преди 10? Що се активизира сега точно, нали е еколог – общественик от 15 години. Мирише, мирише на нещо много гнило в този човек. И скоро ще излезе наяве, ама да не е късно и много да са излъгани от него.

#6 lele male 20.02.2013 в 15:25:57

Как па един от "За да остане природа в България" или тем подобните организации не отидоха да вардят зимъска Сиганските махали из страната. И само да снимат колко каруци/коли с дърва се носят Не им стиска, нали? Вандалски сечи в Старозагорският Лесопарк „Карасиврия”... резерват “Купена” край Пещера... сеч в района на Трънска Банкя, гара Бов, кв. Княжево, с. Маджаре и т.н и т.н. Броите едни 200-300 дървета, които ще бъдат компенсирани със съответното залесяване, а мълчите за хилядите дървета, които циганьорите изсичат! Циганьорите изсичат и трънка не засаждат бре, хора! уфффффф

#7 AlahAkbar 20.02.2013 в 15:46:57

Mале, това е работа на народната милиция, а не на зелените. Ма те, както винаги са с престъпниците (рушвети взимат заедно с горските), а не срещу тях. Толкова е просто.

Новините

Най-четените