Изгоря. А Цветанов ще свети

Главният секретар на МВР Калин Георгиев не чака премиерът да потрети.

След като на два пъти за два дни, вторият път съвсем поименно и съвсем заканително, министър-председателят Бойко Борисов го назова за първи виновник за случаите с полицейско насилие, Георгиев даде да се разбере, че си е подал оставката.

Така пловдивчанинът е на път да изгори, за да се кротне обществото, че, видите ли, паднала е глава на голям полицейски шеф. Ако това стане, ще отнеме донякъде от острието на парламентарната атака на БСП и Синята коалиция, насочена срещу министъра на вътрешните работи и вицепремиер Цветан Цветанов. В парламента мислят пореден вот на недоверие и му искат оставката.

А и ще посмекчи - донякъде - негативния обществен ефект от меките наказания, наложени от Цветанов на полицейските началници, отговорни за случаите в Перник и в Мировяне.

За да вземе нещата в свои ръце, да покаже безстрашие и да държи контрола, ГЕРБ предложи временна анкетна комисия, която да проучи фактите "по повод на изнесените в общественото пространство данни за полицейско насилие, както и за опити за оказване на влияние и политически натиск върху правоохранителни и правораздавателни органи".

А Борисов даже поиска три - по случая със самоубийството на заподозрения за убийството на Мирослава от Перник, полицейското насилие срещу семейство Начкови от Мировяне и разследването срещу общинския съветник от ДПС Иса Бесоолу. Почти с пяна на уста, Цветанов обвини вчера депутата от ДПС Лютви Местан, че е  оказвал натиск върху правоохранителната и правораздавателната система в полза на Бесоолу.

А вече се намери и Голям Виновен.

Мисля, че съм човек, който носи отговорност. Аз съм взел своето решение и съм го докладвал на министър Цветан Цветанов. Очаквам връщането му от чужбина и ще видим какво ще реши той. Това заяви пред журналисти днес главният секретар на МВР на въпрос дали би подал оставка след критиките на премиера.

Два дни Борисов громолеше по него, а днес почти го нарече некадърен кофражист. Както се казва, за честта на пагона е редно да депозира оставка.

Изгоря си човекът. А Цветанов ще свети.

P.S. Не, остава си. Да е жив и здрав.

#1 niemen 26.01.2012 в 18:29:49

А Бойко ще се грее.

#2 sake 26.01.2012 в 19:09:57

Шефът на ГДБОП трябваше да подаде оставка,а не Калин Георгиев.

#3 trellian 26.01.2012 в 20:03:51

интересно е какво прави Цветанов толкова неприкосновен, дори напълно да провали управлението на ГЕРБ, БоБо само ще му се усмихва

#4 Rodrigo Diaz de Vivar 26.01.2012 в 20:41:41

Изгорял Калин Георгиев, един гуй ... Даже не е смъмрен. Отиде до министерски съвет, цункаха се мило с Бойко и ... толкова. Резултата е, че Бойко уведоми официално избирателите си, че няма по-добри от настоящите ръководители на МВР, затова няма да ги сменя. Правя си сметка, ако тези са най-добрите в МВР, какво е положението надолу.

#5 MacAllister 26.01.2012 в 21:29:36

Има си дума за длъжността на Цветанов - сол ташак, някой вече го спомена май веднъж по кафето. Та кой си реже таковото доброволно? Без енергичността на арогантността и простотията (луд умора нема), Бойко ще остане напълно изолиран от партията си - как да го махне - не може! А Бойко въпреки всичко не е толкова тъп, има някаква природна закваска, не е много, но явно е достатъчна, за да управлява обръщането на лопатата (фурнаджийската имам пред вид). Тъй, че малко по малко великата партия ГЕРБ = Цветанов, няма ли го него няма ГЕРБ, само за няколко месеца ще се нарои и ще им поникнат крила, леви, десни и средни. От друга страна таралежчето може да командва само лично и в рамките на ограниченото си основно емоционално познание за света и цяла партия му е много ама много над възможностите - резултатът е ступор и разцвет на далаверта под покривката, където той няма време да погледне. Колкото са по-директно зависими от него институции и партийни структури толкова повече личната инициатива е риск - само шефа, който се води от възгледи и емоции неизвестни никому може да решава, кво се чудим за състоянието на МВР-то? То под "достойното" ръководство на пикаещото момче се беше вече превърнало в бунище, а сега и нервен старшина му туриха. Ходилите в казармата знаят - при тая ситуация единствения начин да оцелееш е скатавката.

#6 Borracho 27.01.2012 в 12:24:38

Той пък Калин щот голям полицай бил..... Пълен та*ак са всичките в МВРто, разграден двор и инкубатор на мутри.

#7 Чинчифон 27.01.2012 в 12:40:13

"Show must go on"!Политическият цирк на властта и зрелищата за роби продължават.Човешкото достоинство умря!

#8 Michelle 27.01.2012 в 14:10:15

Тия и след две години ще спечелят изборите, нищо не може да се направи. За първи път чувствам нещата някак абсолютно обречени. И тия наказания са ей така, прах в очите. Все съм имала надежда за нещо, но тоя път не. Просто трябва да се изтърпи и толкова. По принцип, като човек, съм хиляда процента оптимист, но в случая с герберите нямам и един процент надежда, че някакво чудо ще стане и....

Новините

Най-четените