Жребият за групите на ШЛ: Всичко, което трябва да знаете

Всички участници в груповата фаза вече са ясни. Тази година има няколко промени в правилника и няколко рекорда. Жребият ще се проведе в Монако и стартира от 17:00 часа българско време.

Севиля – победителят от Лига Европа – печели директно място в груповата фаза на най-престижния европейски клубен турнир.

Така, Испания се превърна в първата страна с пет отбора в групите на Шампионската лига, след като и Валенсия мина през плейофите, за да се присъедини към Севиля, Барселона, Реал (Мадрид) и Атлетико (Мадрид).

Станимир Стоилов се пребори за място в груповата фаза и се превърна в първия български треньор, вкарал два различни отбора в групите на Шампионската лига след успеха си с Левски през сезон 2006/07.

32-та отбора са разделени в четири урни, като в първата са поставени само шампионите на осемте най-големи първенства. В урни от две до четири отборите са разпределени по коефициент.

След година отсъствие, Манчестър Юнайтед се завръща на голямата сцена и е поставен във втора урна, а Ван Гаал може да се изправи срещу един от бившите си отбори – Барселона и Байерн (Мюнехн) – съвсем скоро.

Вижте в галерията повече за днешния жребий, който ще се проведе в Монако.

Новините

Най-четените