Най-горещите звезди на женския Мондиал

Лятото е богато на футбол, въпреки че не е година на световно или европейско. Копа Америка, първенство на континента до 21 г. и... почакайте - Мондиал все пак има.

Да, световното за жени върви в Канада при сериозен интерес на публиката с пълни стадиони и огромно медийно отразяване по света.

Е, у нас този спорт далеч не е много популярен все още, знаем си го.

Но правят впечатление тенденции, които биха задържали погледа върху един мач от първенството.

Освен няколкото тима, които като футболни качества притеснително изглеждат конкурентни на нашите мъжки състави от елитната група, та дори и националите, има и сексапил.

Има и огромна амбиция, заряд, желание за игра, а не симулации и хитруване. Футболът на дамите в Канада малко напомня на времената, когато отборите не брояха минутите до края, ако водеха с 1:0. Смените не се правеха по 1 минута, а и не всяко единоборство водеше до охкащ състезател на тревата.

Но има и естетически причини да харесвате световното. Няколко от момичетата спокойно могат да изкарват пари не по екип, а облечени като за фотосесия. И го правят...

Ето поне няколко причини с нежни имена, които дават по-различно усещане за това първенство в спорта, който мнозина все още не признават или разбират.

Бъркат - мачовете са си доста качествени, а усещането за играта - много истинско.

А и момичетата са хубави. Те ще ви кажат, че не това е най-важното, но...

Ето ги най-горещите звезди от терените на канадския Мондиал.

Новините

Най-четените