Могат ли тези момчета да направят Англия отново световен шампион през 2022-ра?

Това лято Англия спечели Световното първенство до 20 години в Южна Корея, а сега може да се похвали и с още една световна титла, този път при юношите.

Отборът на страната до 17 години губеше с два гола във финала на Мондиала в Индия, но успя да постигне забележителен обрат срещу Испания и в крайна сметка спечели с 5:2.

Сега всички на Острова се надяват, че тази нова генерация може да донесе на страната и така желаните, но липсващи, успехи в мъжкия футбол.

„Трите лъва" не са печелили голям международен турнир от 1966-а, като успехът в домашния Мондиал си остава единственият им на международната сцена при мъжете.

Страната се класира лесно за Мондиал 2018, но в Русия определено няма да е сред фаворитите, при наличието на отбори като Германия, Испания, Франция, Бразилия, Аржентина, пък дори и Белгия.

Реално надеждите на Англия са насочени към Световното първенство в Катар през 2022-ра.

Тогава сегашните звезди като Деле Али, Стърлинг, Рашфорд и Хари Кейн ще са в разцвета си, дефанзивният вал на тима вече ще има много повече опит, а именно от новата генерация таланти ще се очаква да се впишат, за да запълнят празнините.

Макар шампионите до 20 години да са по-близо до вписването си в отбора, много от тях вече трябваше да са направили голямата стъпка към мъжкия тим, като там най-големи надежди се възлагат на най-добрия играч от турнира Доминик Соланке и на вратаря Фреди Уудман, който спечели „Златната ръкавица" в Южна Корея.

Ето защо истинските надежди на английския се крият именно в този отбор, който спечели световната титла до 17 години и то по доста убедителен начин.


Тези момчета отнесоха доста похвали за представянето си от мениджърите на английските грандове, които са готови да им дадат шанс във Висшата лига, а Гари Невил обяви гордо, че Англия има най-добрата система за развитие на млади таланти в света в момента.

Затова вижте в галерията кои са новите герои на Англия от финала в Колкота и какво трябва да знаете за тях.

Новините

Най-четените