В невероятна драма Ювентус подчини Интер и посегна към титлата

Ювентус направи огромна крачка към седма поредна титла на Италия, след като спечели с 3:2 дербито на кръга срещу Интер на "Джузепе Меаца".

В мач, който ще се помни дълго, съперниците сътвориха епична битка с два пълни обрата, а Юве губеше в резултата 3 минути преди края, макар че почти цял мач игра с човек повече.

В 13-ата минута Ювентус откри резултата с гол на Дъглас Коща след пас на Куадрадо. Коща отправи хубав удар по диагонала, а Ханданович въобще не мръдна. Консултация с ВАР потвърди, че няма засада и голът е редовен, а само две минути по-късно домакините понесоха нов тежък удар.

Матиас Весино влезе опасно на Марио Манджукич и съдията първоначално му показа жълт картон. След консултация с ВАР обаче съдиите решиха, че Весино заслужава директен червен картон и с това доста пресилено решение оставиха Интер с 10 души.

Ювентус използваше своето предимство и контролираше мача, а в края на полувремето вкара повторно чрез Блейз Матюиди. Този път обаче попадението правилно беше отменено заради засада.

В 52-ата минута Кансело центрира от фаул и оставеният сам Мауро Икарди засече с глава за 1:1.

После Гонсало Игуаин можеше да върне преднината на Юве сам срещу вратаря, но пропусна и Интер осъществи пълен обрат.

В 65-ата минута Перишич преодоля Куадрадо отляво и центрира по земя, а Бардзали засече в своята врата и си вкара автогол - 2:1 за Интер.

Гостите се вдигнаха на щурм и скоро резервата Дибала стреля много опасно от пряк свободен удар, но Ханданович със сетни усилия спаси.

Драмата далеч не беше приключила и в 87-ата минута Куадрадо проби със страшна скорост по десния фланг и завъртя топката към вратата, тя се отклони в Шкриняр и влезе в ъгъла на Ханданович - 2:2.

Само две минути след това Дибала центрира от фаул, а Игуаин отправи изстрел с глава и вторият пълен обрат беше факт - 3:2 за Юве!

Така "бианконерите" отново дръпнаха с 4 т. пред втория Наполи и със сигурност ще запазят първото място и след този кръг, а до края на първенството им остават още три мача.

Интер понесе голям удар в борбата си за топ 4 и остава на 5-о място, на 4 т. зад Рома и на 1 т. и мач повече от Лацио.

Новините

Най-четените