Ливърпул и Юнайтед заедно на бунт

Над 2000 английски фенове протестираха пред офисите на Висшата лига в сряда, докато вътре се обяваваше програмата за следващия сезон. Лозунгът на бунта бе: "Футболът е нищо без фенове".

Организацията направи синдикатът на запалянковците на Ливърпул, наречен "Духът на Шенкли".


По улиците рамо до рамо крачеха фенове на врага Манчестър Юнайтед, на Лийдс, Тотнъм и Арсенал (абсурдно непримирими принципно), Челси, Бирмингам и още няколко клуба.

Протестите започнаха спонтанно на някои мачове от миналия сезон, когато бе обявено, че цените на билетите отново се вдигат. На протеста в сряда се видяха транспаранти като: "Игра за работническата класа, билети като за бизнес класа", "Да изритаме алчността от играта" и "Обичай футбола, мрази бизнеса в него".

Във форумите си запалянковците се поздравяваха взаимно за обединението.


И коментираха, че шествието по централните улици на Лондон не е забелязано от повечето големи медии... Познато.

Но протестите няма да спрат.

Феновете на Юнайтед вече обявиха, че на гостуването в Суонзи от първия кръг на новия сезон ще крачат към стадиона зад лозунг от шествието онзи ден. Феновете на уелския тим също подкрепят инициативата и ще се присъединят.

Голям протест се планира за дербито в третия кръг Ливърпул - Юнайтед. А двете агитки са смятани за най-непримирите врагове в английския футбол.

Новините

Най-четените