Походът на Клоп започва: Представете си такъв Ливърпул през новия сезон

Ръководството на Ливърпул гласува огромно доверие на Юрген Клоп и след по-малко от 9 месеца начело на "червените" германският специалист удължи договора си с клуба до 2022-а година.

Възходящата линия и прогресът под ръководството на бившия наставник на Дортмунд са видими, а за това свидетелстват и двата финала, до които достигна Ливърпул. Мърсисайдци не успяха да вземат трофей, но Клоп водеше битки с играчите, оставени му от Брендън Роджърс.

Сега германецът ще има възможност да направи сам селекцията си, която започна с привличането на Садио Мане, Лорис Кариуис и Жоел Матип, който бе договорен още в края на миналия сезон.

Покупките на Ливърпул ще продължат, а много от настоящия състав на "червените" ще бъдат продадени. "Разполагаме с 38 футболисти и откъдето и да го погледнем, това е адски много", заяви Клоп.

Кристиан Бентеке, Джордън Айб, Мартин Шкъртел, Джо Алън, Луис Алберто, Лукас Лейва и Марио Балотели почти сигурно напускат "Анфийлд".

Ляв бек, централен бранител и полузащитник са основните приоритети на Клоп, а целта минимум през новия сезон ще е топ 4 и участие в Шампионската лига през кампанията 2017/18.

Вижте в галерията как може да изглежда Ливърпул, ако Клоп успее да привлече играчите, които си е поставил за цел.

Новините

Най-четените