Руски депутат за хулиганите: Браво! Защитихте честта ни

Руските хулигани, които предизвикаха безредици по време на Евро 2016, получиха подкрепа от най-високо държавно ниво. Заместник-председателят на местния парламент Игор Лебедев обяви, че те са защитили честта на родината.

"Не виждам нищо нередно в техните действия. Дори напротив. Браво, момчета, продължавайте в същия дух", написа той в Twitter. Лебедев е депутат от Либерално-демократическата партия и член на изпълнителния комитет на Руския футболен съюз.

"Не мога да разбера тези политици и длъжностни лица, които критикуват нашите фенове. Трябва да ги защитим, а след това ще разрешим ситуацията, когато се приберат у дома. Случилото се в Марсилия не е по вина на феновете, а на неспособността на полицията да организира адекватно такова събитие", допълни политикът.

По-късно Лебедев разви тезата си в интервю за електронното издание life.ru. "В девет от десет случая футболните фенове ходят на мач, за да се бият. Това е нормално. Момчетата защитиха честта на страната си и не позволиха на английските фенове да оскверняват нашата родина. Ние трябва да ги разберем и да им простим".

"Нашите фенове далеч не са най-лошите. Не е ясно защо медиите се опитват изкарат действията им срамни. Трябва да бъдат обективни. Ако не е имало провокация от английските фенове, едва ли щеше да се стигне до боя на трибуните".

В същото време около 150 руснаци, заподозрени за безредиците в Марсилия, избегнаха арест. За сметка на това на 10 фенове - от Великобритания, Франция и Австрия, ще бъдат повдигнати обвинения.

#1 Kikaha 14.06.2016 в 09:30:23

Подочух, че въпросният депутат бил син на небезизвестния Жириновски. Така че, нищо учудващо ...

Новините

Най-четените