Тиери Анри: Арсен, купи нападател!

Легендата на Арсенал Тиери Анри смята, че действията на Арсен Венгер на трансферния пазар до 2 септември ще предопределят представянето на отбора през новия сезон във Висшата лига.

Вчера Арсенал записа нулево равенство с Ливърпул, като през първото полувреме Петер Чех спаси „топчиите" с няколко изключителни отигравания, а преимуществото на Арсенал през второто полувреме така и не се материализира в голове.

Анри смята, че бившият му отбор има нужда от подсилване в полузащитата и атаката, ако Венгер иска да се бори за титлата във Висшата лига.

„Тази седмица ще бъде много важна - обясни Анри. - Дали Арсенал ще купи още някого за нападението и полузащитата? Срещу Ливърпул липсваха доста от играчите на Арсенал, но определено тимът има нужда от дефанзивен халф и нападател. Но ние повтаряме това от началото на сезона."

Анри заяви това в качеството му на анализатор на Sky Sports, а бившият му съперник на терена Джейми Карагър се съгласи с него.

Фактите са на страната на Анри - за първи път от 1979 година насам Арсенал не успява да вкара гол в първите си два шампионатни мача за сезона. А равенството с Ливърпул оформи още една притеснителна тенденция - Арсенал няма гол в пет от последните си шест домакинства във Висшата лига.

Новините

Най-четените