Десет легенди, които не спечелиха Златната топка

Кристиано Роналдо бе смятан за абсолютен фаворит за спечелването на Златната топка и прогнозите се опрадваха.

Португалецът вдигна престижното отличие за втори пореден път и стана едва третият футболист, който триумфира в поредни години за повече от четвърт век след Марко ван Бастен и Лионел Меси.

Футболът е колективен спорт, в който постиженията се дължат на целия отбор, но обикновено "Златните топки" са тези, които правят огромната разлика.

Неслучайно през последните седем години победител неизменно е един от двамата гении на Барса и Реал.

Призът е орисан за атакуващи футболисти и голмайстори, а Фабио Канаваро бе единственият защитник, който спечели Златната топка през последната декада.

Но както при всяка класация, така и тук винага съществува субективизъм. Някои велики футболисти никога не стигнаха до най-престижното индивидуално отличие във футбола, въпреки че го заслужаваха.

Вижте в галерията топ 10 на съвременните играчи, които не спечелиха Златната топка.

#1 zaza 13.01.2015 в 15:23:58

Някой Холандец или Германец няма ли да сложите за цвят? Малко сте прекалили с тези италианци. Буфон не може да се мери с Ван Дер Саар, но поне Оливър Кан спечели...

#2 maznislav 13.01.2015 в 18:44:47

Не съм съгласен с повечето от изброените. Въпреки че са легенди на съответните си отбори то те никога не са били най-добри за годината. Друг е въпроса, че Меси и Роналдо не заслужаваха толкова титли. Това е изкуствена надпревара, която се изчерпа от смисъл.

Новините

Най-четените