И последните пет отбора стартират днес

Последните пет страни, които не играха европейски квалификации в петък, започват своите кампании за класиране на първенството през 2012 г. тази вечер.

Две от тях са в група „А" - Азербайджан и Австрия. Отборът от Кавказ стартира като гост на Германия, година след като загуби от Бундестима с 0:4. Австрийците пък ще имат далеч по-приятен съперник в лицето на Казахстан.

В нашата група „G" Швейцария посреща Англия в сблъсък на фаворитите за първите две места, колкото и да е неприятно да си го признаем. Съставът на гостите продължава да е осакатен от контузии, но, както видяхме в петък, това въобще не им пречи да играят силно и да вкарват много голове.

Дания също ще играе своя първи мач от новия цикъл у дома: срещу друга северна страна - Исландия в група „Н". Чехия допълва петорката на дебютантите със среща с Литва.

Сребърният медалист от Мондиал 2010 Холандия ще приеме в Ротердам Финландия след разгромната победа като гост над Сан Марино с 5:0. Треньорът Берт ван Марвайк има приятната задача да избира кой да води атаката на „оранжевите" измежду автора на хеттрик в петък Клаас-Ян Хунтелаар и Рууд ван Нистелрой, който влезе като смяна и отбеляза своя 34-ти гол в първия си мач за националния отбор от две години насам. С него стрелецът на Хамбургер изпревари Йохан Кройф и Абе Ленстра и е по петите на първите трима в класацията за всички времена - Патрик Клуиверт (40), Денис Бергкамп (37) и Фаас Вилкс (35).

Докато холандците се забавляваха в държавата-джудже, Франция преживя пореден шок след провала си на световното първенство, падайки с 0:1 от Беларус у дома. В отсъствието на контузените нападатели Луис Саха, Гийом Оаро и Лоа Реми съставът на Лоран Блан ще трябва да се изправи срещу Босна в тежко гостуване.

Другото голямо разочарование на Мондиал 2010 - Италия, излиза срещу Фарьорските острови в първи мач у дома на новия си треньор Чезаре Прандели. Преди четири дни „адзурите" се добраха до измъчена победа като гост на Естония с 2:1, но сега със сигурност им предстои по-лесен мач.

Новините

Най-четените