Съдия спря храбрите хървати

Японският рефер Юичи Нишимура реши мача на откриването на световното първенство, удряйки сериозно рамо на домакините от Бразилия срещу храбрия тим на Хърватия.

Балканците загубиха с 1:3, но играха като равен с равен с петкратния световен първенец.

Съдията отсъди скандална дузпа за "селесао" 20 минути преди края за артистично падане на незабележимия през целия мач Фред. Ловрен само докосна с лявата си ръка нападателя на Флуминензе по рамото, а той се свлече по гръб.

Нишимура на момента посочи бялата точка, а Неймар с голяма доза късмет преодоля вратаря Плетикоса. Изпълнението му бе странно - засили се, спря, заходи наляво-надясно, но в крайна сметка вратарят, някога искан от нашия Левски, бе на косъм от това да спаси.

Иначе мачът започна повече от интересно и неочаквано. Хърватите поведоха за радост на малък червен триъгълник от фенове на фона на бурното жълто море на стадиона в Сао Пауло.

Марсело бе един от многото в "селесао", които в първите минути още не знаеха къде са след емоционалното изпълнение на химна.

Бразилците изглеждаха толкова объркани - да плачат ли, да играят ли... И един от най-просълзените сбърка фатално. В 11-та минута Ивица Олич центрира, Йелавич не успя да стреля, но леко отклони топката и Марсело си отбеляза автогол.

Бразилците реагираха като ужилени, а играчът на Реал даде всичко от себе си, за да се реваншира за грешката си.

След половин час игра стадионът в Сао Пауло изригна. Неймар отправи далечен удар по земя, насочи топката в долния ляв ъгъл на вратата на Плетикоса, топката се удари в левия стълб и влетя във вратата на Хърватия за 1:1.

В 88-та минута Неймар напусна терена, за да обере овациите на публиката за сметка на Рамирес, след като бе материализирал подаръка на Юичи Нишимура около четвърт час преди това.

В заключителните секунди на срещата направилият силен мач Оскар фиксира крайното 3:1. При една бърза контра футболистът на Челси се разписа с далечен удар в долния десен ъгъл на вратата на Стипе Плетикоса.

#2 Govedo13 13.06.2014 в 10:11:15

Тъпо но факт. Хърватия трябваше да победи.

#3 gothic 13.06.2014 в 10:50:37

По-добре директно да дават купата на Бразилия и да се свършва. Щото каква предстои след това? Отменен гол на Мексико, после /за всеки случай/ изгонен футболист на Камерун. Добре, обаче при елиминациите кво правим? Ако се свири 50:50 Бразилия е максимум на четвъртфинал

Новините

Най-четените