Може ли Тотнъм да влоши още повече настроението на Ливърпул и Клоп?

10 мача, една победа, четири равенства и пет загуби – това е статистиката на Ливърпул от началото на 2017 година.

А победата дойде срещу четвъртодивизионния Плимут за ФА Къп, откъдето „червените“ вече отпаднаха. Както и от турнира за Купата на лигата. А във Висшата лига са пети, на 13 точки от лидера Челси.

Настроението на „Анфийлд“ е минорно. Дори вече се чуха първите призиви за #Kloppout.

Рокендролът спря да звучи в ушите на феновете. И няма как да е иначе след загуби от отбори като Суонзи, Уувърхемптън и Хъл и хиксове срещу Съндърланд и Плимут.

Равенството 1:1 с Челси в края на януари изглеждаше повече по сметките на Антонио Конте, отколкото по тези на Юрген Клоп. А и ако не беше изпуснатата дузпа от Диего Коща, мърсисайдци щяха да са в серия от пет поредни загуби, четири от които на „Анфийлд“.

Сега на митичния стадион пристига Тотнъм, който в последните си две гостувания не успя да победи. Но в едното стигна до 2:2 на „Етихад“.

Колкото и силен противник да изглеждат „шпорите“ обаче, Маурисио Почетино загуби половината си титулярна отбрана в последните кръгове. След контузията на Ян Вертонген, към него в лазарета се присъедини и Дани Роуз.

А лондончани разчитат изключително много на силната си отбрана. Която всъщност е и най-стабилната в Лигата със само 16 допуснати попадения в 24 мача.

Тотнъм е временно втори, на четири точки пред Ливърпул и изглежда като един от само двата отбора, заедно с Манчестър Сити, които да се опълчат на Челси в битката за титлата.

Историята обаче е на страната на Ливърпул.

През май 2011-а Тотнъм записа първата си победа на „Анфийлд“ (2:0) от 18 години насам, като оттогава не успя да повтори постижението си.

Едно е сигурно – битката на „Анфийлд“ ще си заслужава. И двата отбора имат за какво да играят и имат много за губене. Всичко ще се реши в 19:30 часа в събота.

Може да видите всички коефициенти за мача тук, а нашите прогнози за целия 25-и кръг на Висшата лига може да видите в галерията.

Новините

Най-четените