Седемте мача до края на сезона, които могат да объркат сметките на Ливърпул за титлата

Коледа още не е дошла, а Ливърпул вече изглежда като почти сигурен шампион на Англия.

30-годишното чакане за шампионска титла е на път да приключи именно сега, когато отборът помита всичко по пътя си в Англия и убедително оглавява класирането с 16 победи, един равен и нито една загуба.

Преднината пред втория Лестър е цели 10 т., пред третия Манчестър Сити - 11, а Ливърпул даже е изиграл един мач по-малко.

Футболът на Ливърпул не е безупречен във всеки мач, но волята за победа е все така силна, а отборната класа на "мърсисайдци" в момента няма аналог на Острова, а вероятно и в целия свят - все пак преди броени дни Ливърпул официално стана световен шампион при клубните отбори.

"Това вече е нашата година", убедени са феновете и предвид резултатите, ентусиазмът е съвсем разбираем. Но има ли какво да спре Ливърпул до края на сезона?

За Юрген Клоп и неговите играчи никак няма да е лесно, въпреки комфортната преднина. "Червените" все още са в унищожителен период от мачове през три дни, контузии намаляват състава им, очакванията към тях са огромни, а всеки съперник иска да се докаже точно срещу най-хитовия в момента футболен отбор.

Да не забравяме и че точно преди година Ливърпул в един момент беше на 9 т. пред Манчестър Сити, но загуби директния двубой с "гражданите" през януари и въпреки изключителния си сезон, трябваше да се задоволи с второто място в крайното класиране.

Гледайки програмата на Ливърпул до края на тази кампания, се открояват седем ключови мача, които могат да объркат сметките на Клоп за първото място.

Вижте кои са те в галерията.

Новините

Най-четените