Те не струват толкова много!

Изригването на Рио Фърдинанд в Twitter за това колко са надценени английските футболисти в момента породи интересна дискусия в британските медии.

Рио е прав, че някак си не е нормално Хари Кейн и Рахийм Стърлинг да бъдат оценявани на 40 и 50 милиона лири, въпреки че имат сериозен потенциал, а в същото време Серхио Агуеро и Алексис Санчес дойдоха във Висшата лига срещу 38 и 32 милиона паунда.

Самият Рио също се възползва от надценяването на английските играчи, но остана далеч от абсурдните 35 милиона лири, които Ливърпул плати за провалилия се Анди Керъл, който сега е изправен пред угрозата да се лута из слабаците във Висшата лига.

За съжаление, предлагането на качествени играчи в съвременния футбол е толкова ограничено, а търсенето толкова сериозно, че цените на дори недоказали се таланти достигат невероятно високи нива.

Да хвърлим един поглед на един малко странен Топ 8 - на играчите, чиято оценка е твърде завишена и всъщност те струват доста по-малко. Няма да се ограничаваме само с Висшата лига, тъй като и в Европа има такива примери.

Новините

Най-четените