5 момента, които изстреляха Барса на светлинни години пред Реал

Със сигурност на феновете на Реал Мадрид не им е приятно да го признаят, но Барселона им "избяга" на светлинни години. Дали с Рийкард, Гуардиола или с Луис Енрике, каталунците пишат история, а вечният враг от Мадрид трябва да се задоволи с второстепенна роля.

Но както всеки един процес се влияе от много фактори, така и възходът на каталунците е следствие от много натрупвания, постоянство и правилни решения.

За начало на новата ера може да се приема 2003-а, когато в клуба бе привлечен Роналдиньо. Каталунците преследваха Дейвид Бекъм, но със сигурност Жоан Лапорта не съжалява, че тогава изпусна англичанина.

Къдрокосият техничар ооказа огромно влияние за съживяването на Барселона и бе с основна заслуга за първата титла на отбора от 6 години.

14 години, след като Христо Стоичков седна на парапета на ложата на "Уембли" и показа европейската купа, каталунците спечелиха отново Шампионската лига, а диригентът бе същият - Роналдиньо.

В допълнение, легендарният бразилец взе под крилото си вундеркинда Меси и му помогна много да се превърне в това, което е сега. Затова привличането на Роналдиньо е първият основополагащ момент на новата империя на Барса.

Вижте в галерията кои са останалите.

#1 Rodrigo Diaz de Vivar 16.03.2016 в 17:47:58

Ще видим. Историята не се пише във вестниците и SportCafe, а на терена.

Новините

Най-четените