Да им вземат точки. Да ги изхвърлят и да им забранят футбола!

От опасенията за терористични актове забравихме за опасността от побоища между агитките на Евро 2016. Феновете на Англия и Русия обаче се погрижиха да ни върнат към реалността.

Англичаните се сбиха още с идването си във Франция – с фенове на Марсилия. После продължиха с руснаците преди мача, а най-големите идиоти от агитката на Сборная пренесоха сблъсъците и на стадиона.

Изстреляха сигнална ракета от един сектор в друг. Прескочиха заграждения и започнаха да налагат английски запалянковци. Сред които и жени.

Англичаните, вече страдали от сурово наказание за безредици по трибуните, явно са позабравили лошите си навици и на кадрите се вижда, че почти няма ответен удар от фен във фланелка на „трите лъва”.

Време е за наказания. Отново. И то сурови. И в няколко посоки.

Първо – за руснаците. Не само точки трябва да им отнемат. Руският национален отбор трябва да бъде изхвърлен от футбола за няколко години.

Трябва да им бъде отнето домакинството на Мондиал 2018, а Сборная да не помирише футбол на национално ниво в близкото бъдеще.

Второ – за французите. Поведението на френските власти бе скандално още от четвъртък вечер, чак до събота.

Допуснаха редица сблъсъци по улиците. Още не е ясно какво е състоянието на английския фен, който се бори за живота си след боя с руснаците в Марсилия преди мача.

А на самия мач? За какви антитерористични мерки говорим, когато някой спокойно може да си внесе пистолет и да изстреля сигнална ракета от трибуните?

Провалът на полицията по улиците на Марсилия и стюардите на стадиона е непростим и със сигурност в скоро време Франция няма да получи домакинство на друг голям футболен форум.

Защото не бяха само неприятните сцени между английската и руската агитка. Станахме свидетели и на сериозно меле между тези на Северна Ирландия и Полша, отново не без „помощта” на френски хулигани.

А предстоят мачове като Хърватия – Турция и Англия – Уелс.

Докато УЕФА умува за наказанието срещу Русия, няма да е лошо да обсъди такова и срещу домакина Франция, защото неадекватността добива застрашителни размери, а резултатите от нея ще са погубени човешки животи.

#1 Ленивец 12.06.2016 в 22:05:09

Безспорно е че Русия трябва да бъде наказана.Интересно обаче автора дори не споменава че това важи в още по-голяма степен за Англия-чиито запалянковци са всъщност в основата на всичко.Да-след Хейзъл и Хилзбъро нивото на безопасност в самата Англия се вдигна но излязат ли в чужбина са същите малоумници.Това дори в България го видяхме(случаят Майкъл Шийлдс).

#2 nPoMeTeu 13.06.2016 в 01:03:33

Защо предлагате гус'ин списвач наказание само за Русия? За Англия? За Северна Ирландия? За Полша? Или смятате че не е същото щото това са лошите руснаци? Или пък пеете една американса песен за отнемането на домакинството на Русия, която се изтърка да бъдем честни. Аз предлагам Крумови мерки! Забрана да се играе футбол из цяла Европа на професионално ниво. (прозвучах тъпо, нали?)

#3 bludniq_sin 13.06.2016 в 09:25:50

Любо, авторе - за руснаците наказание, за французите наказание (няма да коментирам нотката на истерия в написаното) ама някак пропускаш вилнеещите от самото начало на първенството английски орди, които се бият с полиция, фенове и други французи (цветни) из марсилия и други френски градове. Кадри от любителски записи с тях има много и се вижда какво правят, но прави впечатление, че за тях наказание не предвиждаш? Що така бе Любчо - по тоя начин справедливия ти гняв някак увисва в пространството и се превръща в едно злобно и субективно коментарче.

#4 boris 13.06.2016 в 10:41:47

Старо е това. Сега германия е за гонене..

#6 sim4o 13.06.2016 в 13:14:57

"Фен на Северна Ирландия загина в Ница.." http://www.segabg.com/article.php?sid=2016061300019985011 И нещо май имаме двоен стандарт, а? Нямаме възмущения , нито вой, нито плач и скърцане със зъби на тъпоумните соросоиди ей по повод на случилото се ..! Евала на Уебкафенцето - дето ни показва истинския лицемерен и озъбен лик на седерастките коментатори! Разбрали - недоразбрали .. знаещи-незнаещи .. изсипаха цял куп подобни пасквили, за сблъсъците между феновете след мача Англия-Русия в сайта на многострадалното Кафенце!.. Хвала на редакторите - показаха пред публиката без жал убогото мислене, езика на омразата, трудно овладяната злоба и балканската комплексарщина на "авторите" .. Видяхте ли им двойния стандарт и лицемерието - пошат само за един отбор. А другите случки? .. нещо май сме запецнали? Видяхте ли неосведомеността им .. Браво, още веднъж на редакторите! Поздрави

#7 Шамито 13.06.2016 в 14:38:29

Нима Евро 1916 по футбол ще копира Евровизия?Ега си политиката.Всичко ще компрометира.Действията на агитките са криминален елемент и затова имат грижата държавата домакин.Въпрос от прост човек.Може ли руските провокатори да са платени западни отрепки?Няма ли конфликт на интереси да се забрани Световното в Русия?Ало наивниците.Мислете Вие защото Другите мислят.

#8 Conspirator 13.06.2016 в 15:58:27

А бе,к,во,да им взимат точки,да ги изхвърлят и да им забраняват футбола. Направо да им изключат земното притегляне и да отлитат в Космоса. И служебно Първо място за Украйна! Германците с тоя блиц-криг пак се изложиха. Да се бомбардира Дрезден! АФтореее-ееее?

#9 nPoMeTeu 13.06.2016 в 17:54:16

Абе с две думи статията намирисва на едно от двете, платена или глупава. Автора сам да си избира кое от двете е.

#10 theo 13.06.2016 в 18:10:39

Що бе, Прометей? Какво пречи да е и двете? Хората с пари си ги харчат за какви ли не глупости...

#11 Опитайте отново 13.06.2016 в 20:18:43

Авторът на статията е решил да остане в историята,чрез литературния похват ''Шат на патката главата!'' На руски звучи по следния начин...Шатт головка член! ''Пулицър'',мулицър нещо....

#12 nPoMeTeu 13.06.2016 в 20:24:39

Може Тео, може. Всеки има право на грешно мнение и лош вкус Но е супер нагло и грозно когато някой с правото на публичност изразява пристрастност и еднополярност. Но според мен нито медията нито журналята тук някой ги бръсне за нещо, та по скоро е неплатена.

#13 Vasun 14.06.2016 в 09:26:34

Любчо, момче ....Предложи направо да изключат Русия от от Фифа -доживот и както беше писал един колега по долу служебна титла за Украйна

#14 Vasun 14.06.2016 в 09:27:03

Любчо, момче ....Предложи направо да изключат Русия от от Фифа -доживот и както беше писал един колега по долу служебна титла за Украйна

#15 Vasun 14.06.2016 в 20:14:55

И защо никъде не се коментира, че главната провокация беше на тия английски грозни копелета-справка освиркването на руският химн/до степен , че изобщо не се чуваше музиката/ още в началото на мача

Новините

Най-четените