Има ли Ливърпул шанс за Кавани?

Има ли Ливърпул шанс да привлече нападателя на ПСЖ Единсон Кавани? Според информацията на Sky Sports, Брендън Роджърс може да се надява на успех при преговорите с Кавани, ако уругвайската звезда реши да напусне Париж.

Самият Кавани се въздържа да коментира бъдещето си в ПСЖ, но допълни, че не се притеснява къде ще рита през новия сезон, а интерес към него освен от Ливърпул, има и от страна на Манчестър Юнайтед и още няколко големи европески клуба.

Наскоро Кавани даде интервю пред уругвайския вестник El Observador, но това не спомогна кой знае колко за изясняване на ситуацията около него.

„Футболът е спорт, в който увереността е всичко - обясни Кавани. - Когато един клуб те иска, оттам ти се обаждат, обясняват ти, че искат да те направят част от техния проект, интересуват те от теб, обясняват с какво ти би могъл да си им полезен.

„В този момент аз се чувствам уверен. Спокоен съм, тъй като работата ми получава реална оценка. Мога да ви кажа, че в Палермо, Наполи и ПСЖ получавам тази увереност, от която имам нужда.

„Смяната на клуба не зависи само от желанието на футболиста. Понякога отношенията между клубовете, действията им, са решаващи. Имам договор за 4 години с ПСЖ, това е ясно. Дали ще избера Висшата лига или Бундеслигата? Харесвам много и двата шампионата, но не обичам да сменям твърде често първенството, в което играя.

„Знаем, че най-силните първенства са в Германия, Испания, Италия и Англия. Но е факт, че френският шампионат бързо прогресира."

В крайна сметка, малко по-късно The Daily Mirror оповести, че Кавани вече не иска да е втора цигулка в ПСЖ и да подпомага изявите на голямата звезда в нападението на клуба Златан Ибрахимович. Интересното е, че Mirror цитира свои източници в Италия, които все още поддържат връзка с ритащия във Франция Кавани. Освен това, предполага се, че Кавани предпочита трансфер в Англия.

Все още не е ясно дали в ПСЖ изобщо имат желание да се разделят с Кавани, за когото клубът плати 64 милиона евро преди година. През изминалия сезон Единсон вкара 25 гола в 43 мача за ПСЖ, но твърде често му се налага да играе по фланга, тъй като централната зона на атаката е запазена на Ибрахимович, който се отчете с впечатляващите 41 гола през сезона.

Ливърпул вече подсили състава си с Рики Ламбърт, Адам Лалана, Емре Кан и Лазар Маркович, но Роджърс си е поставил за цел да привлече още шестима нови играчи, тъй като през новия сезон клубът ще се бори отново за титлата във Висшата лига и ще участва и в Шампионската лига.

Новините

Най-четените