Демоните, които преследват Пол Гаскойн

На 27 май Пол Гаскойн ще навърши 50 години. Наскоро футболната легенда на Англия заяви, че още води битка с демоните, които го преследват.

Пристрастен до смърт, с разбито от алкохола и наркотиците здраве, Газа вече кара дори и най-близките му приятели да твърдят, че не му остава много живот и дните му вече са преброени.

За великия бивш футболист най-често се пише как е бил открит в безпомощно състояние на улицата, прегърнал бутилка с нещо за пиене.

В края на миналата година го пребиха в един от лондонските хотели, тъй като се заяждал с други клиенти. Един ден е в токсикологията, друг – в изтрезвителното.

Напоследък някогашната икона на английските запалянковци обикаля из страната и изнася срещу заплащане някакво съвсем долнопробно шоу с просташки майтапи.

Разказва с охота историите си с алкохола и наркотиците. На въпроса дали неговият край ще бъде толкова трагичен, колкото на другия известен алкохолик Джордж Бест, Газа отговаря: „Бест беше легенда, а аз съм само един пропаднал пияница…”

Често го питат дали вече не му минава през ума да се самоубие.

„Ако си решил да го правиш, просто се хвърляш под влака. Чувал съм, че най-лесно било да се удавиш, изобщо не боляло. Веднъж бях на косъм. Напих се, налапах се с хапове и се заключих в банята. Само че полицията пристигна твърде бързо и ме откараха в лудницата…”

Защо този голям футболист пропадна по такъв начин? Какви демони са го тласнали към пропастта?

В галерията ви представяме десет фактора от живота на Пол Гаскойн, накарали го да дави мъката си в алкохола.

Новините

Най-четените